6
Mayıs
2024
Pazertesi
VAN

BEM-BİR-SEN Zabıtaların savunmasız olduğunu söyledi

Zabıtanın 178. kuruluş yıldönümü çeşitli etkinliklerle kutlanıyor. Zabıta Haftası sebebiyle BEM-BİR-SEN Van Şubesi Yönetim Kurulu üyeleri, Sıhke Caddesi üzerindeki sendika binasında bir basın toplantısı düzenledi.

 Toplantıda, zabıtanın çalışma saatlerinin son derece tehlikeli ve yorucu olduğunu belirten Çakırtaş, her an bir saldırı tehlikesiyle karşı karşıya kalan zabıtanın kendini savunacak araç ve gereçten mahrum olduğunu söyledi. Zabıtaların hayati tehlike arz edecek şekilde darb edildiğini hatırlatan Çakırtaş, "Zabıtalara yönelik saldırıyı gerçekleştirenlerin herhangi bir cezai işlemle karşılaşmamaları ise, konunun daha da önem arz eden boyutudur. Bu konuda hukuki eksiklikler vardır. Özellikle yaz mevsiminde zabıtalara yönelik saldırılar artmıştır ve İçişleri Bakanlığı’nın bu konuda bir yönetmelik hazırlaması acileyet kazanmıştır" dedi.


Zabıtaların karşılaştığı saldırıların yanı sıra sosyal haklardan mahrum olduğunu dile getiren Çakırtaş, "Zabıta sınıfı olarak bir sınıfın düzenlenmesi ve devlet sanatçısı, makinist, emniyet mensupları, laborant gibi meslek gruplarına ödenen yıpranma paylarının zabıtalar da ödenmesi gerekmektedir" diye konuştu.

iha-van
Yayın Tarihi : 8 Eylül 2004 Çarşamba 17:59:44
Güncelleme :8 Eylül 2004 Çarşamba 23:02:12


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?