2
Mayıs
2024
Perşembe
VAN

Bem-Bir-Sen'den basın açıklaması

Belediye ve Özel İdare Çalışanları Birliği Sendikası (BEM-BİR-SEN) Van Şube Başkanı Harun Altın, sendikalarının kamu çalışanlarının haklarını en iyi şekilde temsil edeceğini söyledi.

Ortaklar İş Merkezi'nde bulunan sendika binasında bir basın açıklaması yapan (BEM-BİR-SEN) Van Şube Başkanı Harun Altın, sendikanın kurulduğu yıldan bugüne kadar gayretli çalışmaları sonucu yapılacak toplu görüşmelerde yetkili sendika konumuna hak ederek geldiklerini aktardı.

Sendikalarının yapılacak olan toplu görüşmelerde çalışanları en iyi şekilde temsil edeceğine olan güvenlerinin tam olduğunu ifade eden Altın, 2006 yılında hükümetle yapılan görüşmelerde bir çok maddenin kabul edildiğini kaydetti.

Bunların başında itfaiye ve zabıta çalışanlarının maktu mesailerinin düzenlemesi ve hizmet zammı ile yıpranma paylarının kabul edilmesi olduğunu anlatan Altın, "Kesilen tasarruf teşvik kesintisi geri ödemelerinde bankaya yatırılmayan ödemelerin belediyeler bütçesinden personele ödenmesi, kurum içi yer değişikliğinde şehit eşlerinin özür grubuna dahil edilmesi, Konut Edindirme Yardımı (KEY) paralarının hak sahiplerine ödenmesi, banka promosyonlarının kurum çalışanlarına ödenmesi maddelerinde anlaşmaya varılmıştı. Bu bağlamda sendika olarak girişimlerimiz soncu bankayla yapılan protokol neticesinde çalışanlara ilk defa hak sahiplerine ödenmiştir. Başbakanımız Recep Tayyip Erdoğan başta olmak üzere Van Belediye Başkanı Burhan Yenigün ve emeği geçenlere sendika olarak teşekkür ediyoruz" dedi.

Çalışma gücünü üyelerinden aldıklarını da sözlerine ekleyen Harun Altın, yapılacak olan 2008 yılı toplu görüşmelerindeki taleplerinin de önümüzdeki haftalarda kamuoyuna açıklanacağını kaydetti.

İHA
Yayın Tarihi : 8 Temmuz 2008 Salı 14:35:14


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?