2
Mayıs
2024
Perşembe
VAN

Bem-Bir-Sen'denbasın açıklaması

Belediye ve Özel İdare Çalışanları Birliği Sendikası (BEM-BİR-SEN) Van Şube Başkanı Harun Altın, kamu çalışanına grevli toplu sözleşme hakkının verilmesi gerektiğini ifade ederek, bunun sağlanması için bürokratik engellerin kaldırılmasını beklediklerini söyledi.

Ortaklar İş Merkezi'nde bulunan sendika binasında bir basın açıklaması yapan BEM-BİR-SEN Van Şube Başkanı Harun Altın, sendikanın kurulduğu yıldan bugüne kadar gayretli çalışmaları sonucu yapılacak toplu görüşmelerde yetkili sendika konumuna geldiklerini belirtti.

Geçmiş yıllardan bugüne kadar uygulanan yanlış ekonomi politikaları ile kamu çalışanları ücretlerinin her geçen gün eridiğini ifade eden Altın, iyileştirmeye yönelik politikaların da çözüm getirmediğini dile getirdi. Altın, hükümetin eşit işe eşit ücret uygulamasına ilişkin bir takvim düzenlediğini belirterek, "İçerik noktasında farklı açıklamalar olmasına rağmen, kamu kurumlarında çalışan ve aynı işi yapanlar arasındaki ücret adaletsizliğini gidermeye dönük bu uygulamanın ve açıklanan takvimin takipçisi olacağız" dedi.

İHA
Yayın Tarihi : 12 Ağustos 2008 Salı 18:02:16


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?