5
Mayıs
2024
Pazar
VAN

Bendevi Palandöken Van'da

Türkiye Esnaf ve Sanatkarlar Konfederasyonu (TESK) Genel Başkanı Bendevi Palandöken, Van'da düzenlenen toplantıyla esnafla bir araya geldi.


Van Esnaf ve Sanatkarlar Odası Başkanlığı'nda (VESOB) düzenlenen toplantıya, TESK Genel Başkanı Bendevi Palandöken, Adalet ve Kalkınma Partisi (AK Parti) Milletvekili Kayhan Türkmenoğlu, VESOB Başkanı Hüsamettin Çelik ve kent esnafı katıldı. Toplantının açılış konuşmasını yapan VESOB Başkanı Hüsamettin Çelik, esnafın sıkıntılarını dile getirdi. Kapıköy Sınır Kapısı'nın transit geçişe açılması konusuna da değinen Çelik, esnafa müjde verdi. Kapıköy Sınır Kapısı'nın TESK tarafından işletilmesinin söz konusu olduğunu dile getiren Çelik, bu durumun esnaf için büyük bir avantaj olduğunu dile getirdi.


TESK Genel Başkanı Bendevi Palandöken ise, ülkenin her tarafını karış karış gezerek sorunları yerinde tespit etmeye çalıştıklarını anlatarak, Van'ın en önemli sorunlarının başında Kapıköy Sınır Kapısı'nın geldiğini söyledi. Sınır kapısının iki ülkenin vatandaşlarına günübirlik karşılıklı gidiş ve gelişlerine açılması gerektiğini anlatan Bendevi, ülke esnafının sorunlarına değindi. Bendevi "Şuan 2 milyonun üzerinde iş yerimiz var. Bunlar aileleriyle birlikte ülke nüfusunun dörtte biri oluşturuyor. Bu nüfusu yok sayarsanız ülkenin dirlik ve beraberliğini tehlikeye sokarsınız. Biz koalisyon hükümetlerini de gördük, tek başına iktidar olanları da. 5 tane teşvik paketi çıkarıldı 6'ıncısı çıkarılsın dedik, 'Can Suyu' verilsin dedik. Ama bir arpa boyu yol alınmadı. Esnaf ve sanatkarların suçu ne? Esnaf artık 'S.O.S.' veriyor" dedi.
Yapılan konuşmanın ardından TESK Genel Başkanı Bendevi Palandöken beraberindekilerle birlikte, VESOB tarafından verilen akşam yemeğine geçti.

İha
Yayın Tarihi : 8 Ağustos 2009 Cumartesi 11:43:54


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?