5
Mayıs
2024
Pazar
VAN

BES'ten 'eşit işe, eşit ücret' talebi

BES'TEN 'EŞİT İŞE, EŞİT ÜCRET' TALEBİ

Büro Emekçileri Sendikası (BES) Van Şube Başkanlığı üyeleri, defterdarlık binası önünde yaptıkları basın açıklamasında 'Eşit işe, eşit ücret' taleplerinin hayata geçirilmesini istedi.

Öğle saatlerinde defterdarlık binası önünde bir araya gelen BES üyeleri adına basın metnini okuyan Şube Başkanı Mehmet Aydemir, 5018 sayılı Kamu Mali Yönetimi Kontrol Kanunu ve 5345 sayılı Gelir İdaresi Başkanlığı'nın Teşkilat ve Görevleri Hakkında Kanunu'nun yürürlüğe girdiği tarihten bu yana iş yerlerinde çalışma barışının bozulduğunu ileri sürdü. Yürürlüğe giren ücret farklılığının 'Eşit işe, eşit ücret' taleplerine aykırı olduğunu dile getiren Aydemir, bu konuda muzdarip olduklarını söyledi. Aydemir "Bizler Maliye Bakanlığı ve Gelir İdaresi Başkanlığı'nda çalışanlar olarak, aynı masalarda, aynı işi yapmamıza rağmen, farklı ücret uygulamasıyla karşı karşıya kalmaktan rahatsızız. Yıllardır aynı iş yerlerinde çalışan, aynı koşulları yaşayan maliye emekçileri olarak birbirimize karşı getirilmekten, yarıştırılmaktan ve ayrıştırılmaktan bıktık. 'Eşit işe, eşit ücret' ilkesi anayasamızın eşitliği düzenleyen 10. maddesinde ve ücretle ilgili 55. maddesinde belirlenmiş, ayrıca İnsan Hakları Evrensel Beyannamesi'nin 23. maddesi ile de güvence altına alınmıştır. Bizler bugün, BES merkez ve şube ile il temsilciliği yönetim kurulları olarak maliye emekçilerinin haklı taleplerini görmezden gelen maliye bakanı ve gelir idaresi başkanı hakkında suç duyurusunda bulunuyoruz. Ayrıca eşit işe, eşit ücret talebimizin de bir an önce hayata geçirilmesini talep ediyoruz" dedi.

BES Şube Başkanı Aydemir, ayrıca 25 Kasım 2009 tarihinde düzenlenecek olan bir günlük iş bırakma eylemine de katılacaklarını anlattı.

İHA
Yayın Tarihi : 17 Kasım 2009 Salı 13:45:03
Güncelleme :17 Kasım 2009 Salı 13:47:35


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?