2
Mayıs
2024
Perşembe
VAN

BESYO adayları sıkı çalışıyor

Van’da, Beden Eğitim Spor Meslek Yüksekokulları (BESYO) Sınavı’na girecek olan adaylar, çalışmalarını aralıksız sürdürüyor.

Yüzüncü Yıl Üniversitesi'nde (YYÜ) 11-14 Ağustos 2008 tarihleri arasında yapılacak olan BESYO Sınavı’na, Öğrenci Seçme Sınavı'nda (ÖSS) barajı aşan tüm öğrencilerin katılabileceği belirtilirken, sınavın, mekik ve koordinasyon koşusu olmak üzere toplam 2 aşamadan oluşacağı bildirildi.

Sınavda başarılı olan 15 bayan, 20 de erkek öğrenci Yüzüncü Yıl Üniversitesi öğrencisi olmaya hak kazanacak.

BESYO sınavına doğru geri sayım devam ederken, öğrenciler de hazırlıklarını ara vermeden sürdürüyor. Atatürk Şehir Stadı'nda antrenörler eşliğinde sınava hazırlanan öğrenciler, bir yandan sıcak havayla boğuşurken, diğer yandan da güç depolamaya çalışıyor.

Bu yıl yapılacak olan sınava 350'ün üzerinde öğrencinin katılmasını beklediklerini kaydeden antrenör Şadi Erçiçek, "Ancak sınava girecek öğrencilerin sadece yüzde 10'u üniversiteli olabilecek. Bu da gösteriyor ki, sınavda kıyasıya bir rekabet yaşanacak. Biz öğrencilerimizi sınava en iyi şekilde hazırlamaya çalışıyoruz. İşleri hiç kolay değil, ama umutsuz da değiller. Herkes işin zorluğunun farkında ve en iyilerle yarışacağını da biliyor" dedi.

Öğrencilerden Mehmet Recep Parlak ise iki seneden beri çok iyi hazırlandığı sınavı bu sene mutlaka kazanmak istediğini söyledi.

İHA
Yayın Tarihi : 31 Temmuz 2008 Perşembe 18:57:26


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?