5
Mayıs
2024
Pazar
VAN

Biberonla besleniyorlar

Van'ın Çatak ilçesinde anneleri ile birlikte yaylada kalamayan oğlaklar, biberonla besleniyor.

Çatak'ın Akçabük köyüne bağlı Ekenek mezrasında hayvancılık yapan Ertaş ailesi, yaylada doğan ve anneleri ile birlikte dolaşamayan oğlaklara bir çözüm buldu. Çok küçük olmasından dolayı sürü ile birlikte güdülmeyen yavrulara kendilerinin bakmak zorunda kaldığını belirten Fahriye Ertaş, bu nedenle oğlakların aç kalmaması için biberonla beslediklerini söyledi.

Ertaş, "Şu anda mezranın tüm koyunları yaylada. Bizim de bazı keçilerimiz doğum yaptı. Keçiler çok küçük olmasından dolayı yaylada anneleri ve diğer koyunlarla birlikte hareket edemiyolar. Bu nedenle onları mezraya getirmek zorunda kaldık" dedi.

Her gün yayladan getirdiği süt ile oğlakları beslediğini söyleyen Ertaş, "Her gün yaylaya gidip koyunları sağıyorum. Burada sağdığım sütü getirip oğlaklara veriyorum. Günlerdir 10 oğlağı biberonla besliyorum. Oldukça zor oluyor, ama mecburen bunu yapmak zorunda kaldık. Ev işi, bağ-bahçe ve diğer işlerimi de yapmaya çalışıyorum. Bu şekilde oldukça zor oluyor, ancak oğlaklar büyüyene kadar böyle devam edecek" şeklinde konuştu.

iha
Yayın Tarihi : 27 Eylül 2011 Salı 12:46:05
Güncelleme :27 Eylül 2011 Salı 12:51:33


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?