2
Mayıs
2024
Perşembe
VAN

Bilgilendirme toplantısı yapıldı

Van'da, Avrupa Birliği (AB) Eğitim ve Gençlik Programları kapsamında hazırlanan ve Ulusal Ajansa sunularak kabul edilen 'Gençliğin Sesi, Gençliğin Hevesi: Gençlik Gazetesi' isimli projenin bilgilendirme toplantısı yapıldı. 

Halitoğlu İş Merkezi'nde bulunan büroda gerçekleştirilen toplantıda etkinlikleriyle ilgili bilgiler veren Proje Koordinatörü Suat Delen, gazeteciliğe hevesli gençleri topladıklarını belirtti. Onlarla birlikte bir yol haritası çizdiklerini vurgulayan Delen, toplam 10 gencin projeden faydalanacağını ifade etti. 

Delen, "Projemiz içerisinde gençleri AB projeleri hakkında bilgilendirme, gazetecilik ve haber yazmanın temel kuralları, gazeteciliğin dünü bugünü, fotoğrafçılık ve haber yazma teknikleri, haber gezileri, ünlü bir gazeteciyle panel gibi konular yer alacaktır. Bu 10 gencimiz kendini hem gazetecilik, hem de sosyal gelişim alanında yetiştirecekler. Yılbaşından itibaren ise proje kapsamında bir 'Gençlik Gazetesi' çıkartacağız. Bu gazetenin yazar ve çizerleri daha çok gençlerden oluşacaktır. Fakat gazeteciliğin gereken temeli alındıktan sonra bunu yapacağız. Proje boyunca belli aralıklarla Van'daki tecrübeli gazeteci ağabeylerimizin de deneyimlerini aktarmaları için genç arkadaşlarımızı onlarla bir araya getireceğiz" dedi.

iha
Yayın Tarihi : 22 Ekim 2008 Çarşamba 18:19:48


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?