5
Mayıs
2024
Pazar
VAN

'Bilinçli anne, temiz çevre' projesi

Van'da bulunan Kentsel Kırsal Kalkınma ve Sosyal Hizmet Derneği (KIR-DER) Yönetim Kurulu Başkanı Hanifi Eren, 'Türkiye'de Sivil Toplumun Güçlendirilmesi, Sivil Topluma Bütüncül Yaklaşım ve Katılımcı Yerel Projeler' programı kapsamında hazırladıkları 'Bilinçli anne, temiz çevre' projesinin kabul edildiğini söyledi.

Yazılı bir açıklama yapan Hanifi Eren, toplam bütçesi 28 bin 514 bin euro olan ve Yaşam Kadın Çevre Kültür ve İşletme Kooperatifi (YAKA-KOOP) ile Türkiye Eğitim Kültür Sosyal Hizmet Vakfı'nın (TEKSAV) ortak olduğu 'Bilinçli Anne, Temiz Çevre' projesinin kabul edildiğini bildirdi. 28 Kasım 2008 tarihinde Merkezi Finans ve İhale Birimi ile yaptıkları sözleşmeden sonra projenin Bostaniçi beldesi Esentepe mahallesinde uygulamaya koyulduklarını ifade eden Eren, "AB tarafından desteklenen ve 8 ay sürecek projemiz kapsamında kamu kurumları, sivil toplum örgütleri ve mahalle halkı buluşturulacak.

Bunun yanı sıra mahalledeki kadınlara ve çocuklara konunun uzmanları tarafından 'Yasal haklarımız ve kullanılması', 'Aile içi şiddetin önlenmesi ve kadın hakları', 'Kamu kurumlarının görev ve sorumlulukları', 'Çevre temizliği ve doğanın korunması', 'Atıkların doğa ve insan sağlığına etkisi' ile 'Her yaşta eğitimin yararları' konularında eğitim verilecek ve sosyal etkinliklere katılımlar sağlanacaktır.

Projemizin gelen amacı ise kırsal kesimden göç etmiş ve kenar mahallelere yerleşmiş kadınların bilinçlenmesi, kendi sorunlarının ve yasal haklarının farkına varması, çözüm için destek noktalarıyla iletişim ve ilişki kurarak harekete geçmeleridir. Kadın ve çocuklarda sağlık sorunlarına neden olan çevre kirliliği konusunda farkındalık oluşturmak, duyarlılıklarını arttırmak ve özellikle kadınlarda özgüven geliştirecek modeller oluşturmaktır" dedi.

İha
Yayın Tarihi : 18 Şubat 2009 Çarşamba 17:30:29


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?