2
Mayıs
2024
Perşembe
VAN

Bin 300 mülteciye giyim yardımı

Kimse Yok Mu Dayanışma ve Yardımlaşma Derneği tarafından düzenlenen bir törenle Van'da bin 300 mülteciye giyim malzemesi dağıtıldı.

Van Köyleri Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği işbirliğiyle gerçekleştirilen yardım kampanyası kapsamında, Özel Serhat Lisesi'nde bir tören düzenlendi.

Savaş ve siyasi baskıdan kaçarak Türkiye'ye sığınan Pakistan, Irak ve İran uyruklu mültecilere yapılan giyim yardımı nedeniyle düzenlenen törene; Van Belediye Başkanı Burhan Yenigün, Birleşmiş Milletler Mülteciler Yüksek Komiserliği (BMMYK) Van Bürosu Temsilcisi Xhemıl Shahu, Kimse Yok mu Sosyal İşler Sorumlusu Eyüp Tok, Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele Şube Müdürü Savaş Akın ve bazı sivil toplum kuruluşu temsilcileri katıldı.

Yardım programında bir açıklama yapan Kimse Yok Mu Derneği Sosyal İşler Sorumlusu Eyüp Tok, devlet, millet ve sivil toplum örgütlerinin hep birlikte çalışması halinde Türkiye'de ve dünyada yaşanan mağduriyetlerin giderilebileceğini söyledi. Dernek olarak kuruldukları günden itibaren Türkiye ve dünyada doğal afetlerde mağdur olan insanların yardımına ulaştıklarını belirten Tok, imkanları nispetinde herkese yardım etmeye çalıştıklarını söyledi.

Tok, "Ülkelerinden gelerek bize sığınmış bu mağdur kardeşlerimiz kimsesizdir. Bu mağdurlara yardımcı olan devletimiz, emniyet birimlerimiz ve Anadolu insanı var. Biz bugün o insanlar adına buradayız. Bu kardeşlerimize küçük de olsa yardım elini uzatmış olacağız" dedi.

Van Belediye Başkanı Burhan Yenigün, BMMYK Van Bürosu Temsilcisi Xhemıl Shahu ve Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele Şube Müdürü Savaş Akın da törende birer konuşma yaptı. Konuşmaların ardından Eyüp Tok tarafından Yenigün, Shahu ve Akın'a birer plaket verildi. Daha sonra mültecilere verilmek üzere hazırlanmış giyim malzemeleri dağıtılırken, çocuklara da çeşitli oyuncaklar hediye edildi.

Türkiye'de kalmak istediğini belirten Iraklı İbrahim El Ubeydi, siyasi ve toplumsal sorunların yaşandığı ülkesinden kaçarak geldiğini söyledi. Afganistan'dan Van'a gelen Rukiye Kerimi ise ülkelerinde yaşanan savaş ve baskılardan dolayı kaçtığını belirtti.

İHA
Yayın Tarihi : 6 Ağustos 2008 Çarşamba 22:12:40


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?