5
Mayıs
2024
Pazar
VAN

Binler İsrail'i protesto etti

Van Hak ve Özgürlükler Platformu (VAHÖP) tarafından organize edilen İsrail'i telin mitingine aralarında kadın ve çocuklarında bulunduğu yaklaşık 5 bin kişi katıldı. Miting alanına getirilen İsrail bayrağına sarılı tabut, öfkeli kalabalık tarafından parçalanarak yakıldı.

Gazze'de sürdürdüğü saldırılar nedeniyle İsrail'in protesto edildiği mitingde binlerce kişi hep bir ağızdan İsrail'i kınarken Filistin'e destek verdi. Kadınlar ve çocukların yoğun ilgi gösterdiği mitingde çok sayıda ABD ve İsrail bayrakları yakılarak ayaklar altında ezildi. Üzerinde 'Bir lanet de sen oku' yazılı ve İsrail bayraklarına sarılı tabutlar kalabalık tarafından bir süre taşındıktan sonra omuzlardan alınarak ateşe verildi. Sıhke Caddesi üzerinde bulunan Altaylı Parkı önünde binlerce kişi hep birlikte İsrail'i protesto ettiler. Kuran-ı Kerim'in okunmasıyla başlayan mitingde kalabalık İsrail'i telin, Filistin ve Hamas'a destek sloganları attı. Filistin bayraklarını sallayan kalabalık sık sık tekbirler getirdi. Ön sıralarda bulunan bazı kişiler Türk ve Filistin bayraklarını birlikte açtı.

Mitinge konuşmacı olarak katılan Memur-Sen Genel Başkanı Ahmet Gündoğdu, İsrail'in Gazze'ye havadan ve karadan yaptığı saldırılarla bir katliam yaptığını söyledi. İsrail'in bu katliamı karşısında uygar dünya devletlerinde buna dur diyecek bir sesin çıkmadığını ifaden eden Gündoğdu, "Dünya susuyor. AB susuyor. Birleşmiş Milletler seyrediyor. ABD Başkanı Bush'un aklı kendisine atılan ayakkabıda. Selam olsun ayakkabı fırlatarak defol git diyenlere. Herkes susuyor ama biz susmayacağız. Vanlılar bugün bu meydanı doldurarak burada olduğunu gösterdi" dedi.

Türkiye Cumhuriyeti devletinin İsrail'le olan ekonomik, siyasi ve askeri tüm ilişkilerini kesme çağrısı yapan Gündoğdu, "Türkiye Büyük Millet Meclisi'nde (TBMM) bulunan Türkiye-İsrail dostluk gurubunun feshedilsin. Türkiye İsrail büyükelçisini çekerek, İsrail Türkiye büyükelçisini ise istenmeyen adam ilan etmesi gerek. Türkiye top yekun İsrail mallarını boykot etmesi lazım. Filistin ve Gazze'de bir insanlık dramı yaşanıyor. Orada ayakta kalan insanların yardıma ihtiyaçları var" şeklinde konuştu.
Mitingde Gazze'de bulunan Şifa Hastanesi'nde görevli bir doktorla telefon bağlantısı yapılarak orada yaşanılan dram anlatıldı. Şifa hastanesi doktoru, sadece bugün 23 kişinin şehit olduğunu belirterek, ilaç, tıbbi ve diğer insani yardımlara çok ihtiyaç olduğunu kaydetti. Soğuk havaya rağmen alanı dolduran binlerce kişi 2,5 saat süren mitingin sonuna kadar bekledi. Miting sonunda kalabalık olaysız bir şekilde dağıldı.

İha
Yayın Tarihi : 11 Ocak 2009 Pazar 17:59:47


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
burhan gönül IP: 88.224.190.xxx Tarih : 11.01.2009 23:39:56

helal olsun gerçekten çok çok güzel