5
Mayıs
2024
Pazar
VAN

Binlerce kişi karanlıkta kaldı

Van'ın Muradiye ilçesindeki bir ana trafonun dün gece patlaması sonucu binlerce kişi karanlıkta kalırken, sorunun giderilmesi için TEDAŞ tarafından çalışmalar sürdürülüyor.


Edinilen bilgiye göre Lise Caddesi İkbal Sokak'ta bulunan ve bölgeye elektrik enerjisi dağıtan trafo dün gece saat 04.00 sıralarında büyük bir gürültü ile patladı. Meydana gelen arıza yüzünden yaklaşık 6 bin kişinin yaşadığı ilçe merkezi ile Yenişehir Mahallesi karanlıkta kaldı. Yaşanan elektrik kesintisi yüzünden günlük hayatın durma noktasına geldiği ilçede kamu kurumları, esnaflar ve vatandaşlar büyük sıkıntı yaşarken sıcaklar yüzünden bazı iş yerlerindeki ürünlerin bozulma ile karşı karşıya kaldığı, iletişimde sorunlar yaşandığı belirtiliyor. Yaklaşık bir yıl önce kurulan trafonun eski olduğunu, bu yüzden arızalandığını iddia eden vatandaşlar, acil olarak yeniden elektrik enerjisi bekledikleri anlattılar.
Bu arada TEDAŞ yetkilileri, trafonun kaçak kullanım, aşırı yük veya bir kısa devre sonucu arızalanmış olabileceğini, sonucun yapılacak inceleme sonucu ortaya çıkacağını belirttiler. Son 1 yıldır sağlıklı olarak çalışan trafonun eski olmadığını, garanti kapsamında olduğunu için hemen ilgili firmaya gönderileceğini belirten yetkililer, "Yeni temin edilen trafo yarın sabah ilçeye getirilerek montajına başlanacaktır" dediler.

iha
Yayın Tarihi : 29 Haziran 2009 Pazartesi 17:17:52


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?