2
Mayıs
2024
Perşembe
VAN

Binlerce öğrenci çöp topladı

Milli Eğitim Bakanlığı'nın 5 Haziran Dünya Çevre Günü dolayısıyla başlattığı 'Temiz Sular Temiz Türkiye' kampanyasına Van'dan katılan binlerce öğrenci, Van Gölü'nün kıyıları ile tarihi ve turistik yerlerde çöp topladı.

Kampanya çerçevesinde İskele Mahallesi'ndeki Van Gölü'nün kıyılarını temizleyen İskele Yatılı İlköğretim Bölge Okulu (YİBO) öğrencileri kısa sürede poşetler dolusu çöp topladılar.

İlköğretim 1. ve 2. sınıflar hariç tüm öğrencileri ile kampanyaya destek verdiklerini ifade eden Okul Müdürü İzzet Laleci, tüm ilk ve orta dereceli okullardaki öğrenci ve öğretmenlerin bugün göl kıyıları, akarsu ve piknik alanları ile tarihi ve turistik yerlerde aynı anda temizlik yapacaklarını belirtti. Temizliğe kısa süre önce başlamalarına rağmen poşetler dolusu çöp topladıklarını kaydeden Laleci, kampanyanın ardından öğrenciler ile birlikte piknik yapacaklarını belirtti.

.
Yayın Tarihi : 4 Haziran 2008 Çarşamba 15:12:50


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
enver aba IP: 78.187.45.xxx Tarih : 5.06.2008 20:43:31

Çöp toplamak iyide toplar imha edersin ya okuldaki tacizci öğretmenleri kim temizleyecek Van kerim tuncer ilköğretim okulunun kaderimi hüseyin yogurtcudan sonra lokman öneyin oraya verilmesi tesedüfmü kenar mahalle okulu olusumu......yoksa biz ikinci kez mı dovelım öğretmeni.