2
Mayıs
2024
Perşembe
VAN

Bir ailenin yürek burkan dramı

Van'da geçtiğimiz ay meydana gelen bir yangında kirada kaldıkları evdeki tüm eşyaları yanan Yaşar ailesi kendilerine uzatılacak yardım elini bekliyor.

Seyit Fehim Arvasi Mahallesi'nde ikamet eden ailenin reisi Fikret Yaşar'ın kazara kirada kaldıkları evi yakması sonucu tüm eşyaları kullanılamaz hale gelen 5 nüfuslu Yaşar ailesi şimdi akrabalarının evinde kalarak yaşamaya çalışıyorlar.

Kocası Fikret Yaşar'ın, psikolojik sorunları olduğundan zaman zaman tedavi için Elazığ'a gittiğini ve bu nedenle çalışamadığını ifade eden anne Şükrüye Yaşar, yangın sonrası hayatlarının tamamen karardığını dile getirdi. Şimdi giyecek elbiseyi bile komşuların verdiğini söyleyen Yaşar "Yaklaşık bir ay önce 2 yaşındaki oğlumu hastaneye götürdüm. Oğlumun fıtık olduğunu ve ameliyat olması gerektiğini öğrendim. O sıkıntıyla hastaneden döndüğümde evimin de yandığını gördüm. Ev kiraydı fakat içindeki bütün eşyalar bizimdi ve hepsi tamamen yanmıştı. Kullanabileceğimiz hiç bir şey kalmamıştı. O günden sonra akrabalarımızın evinde kalmaya başladık. Şuan teyzemin kızının evindeyiz. Onun da 6 nüfusu var ve kocası işsiz. Fakat imam nikahlı oldukları için evlilik kayıtları yok ve yeşil kart imkanından yararlanamıyorlar. Yani kendilerine bile zor bakıyorlar. Burada da daha fazla kalamayız" dedi.

Bir yandan eşinin tedavisi bir yandan da küçük çocuğunun hastalığı ile uğraştığını söyleyen Şükrüye Yaşar, "Kalacak yerimiz bile yokken bir de hastalıklarla boğuşuyoruz. Yetkililerden hiç olmasa kalabileceğimiz bir yer temin etmelerini istiyoruz" şeklinde konuştu

.
Yayın Tarihi : 3 Haziran 2008 Salı 17:56:22


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?