5
Mayıs
2024
Pazar
VAN

Bir Avuç Kahkaha'nın başarısı

Van'ın Erciş ilçesinde gençlerin bir araya gelerek kurdukları 'Bir avuç kahkaha' isimli amatör tiyatro gurubu sergiledikleri oyunlarla usta tiyatroculara taş çıkarttılar.

Erciş Cumhuriyet İlköğretim Okulu çok amaçlı salonunda dün akşam gerçekleşen gösteride sahnelen oyunlar davetlileri gülme krizine soktu. 'Bir avuç kahkaha' isimli tiyatro gurubunun yönetmen ve aynı zamanda yazarı olan Nazif Çetin, 15 arkadaşı ile birlikte ilçede amatör tiyatro ekibi kurduklarını söyledi. Amaçlarının ilçede sürdürülen Turkuaz Projesi'ne de katkı sunmak olduğunu anlatan Çetin, "İlçemizde tiyatro etkinlikleri yok denecek kadar az. Kabiliyetli gençlerle insanlarımızı güldürürken bazen de düşündürmeyi hedefliyoruz. İlçe yetkilerimizin biz gençlere el uzatmasını ve desteklemesini bekliyoruz" dedi.

Daha sonra Nafiz Çetin'in yönetiminde sahneye konulan 'Türk filmi', 'Eurovizyonda Erciş'te var', 'Kayıp aranıyor','Yalan makinesi' ve 'ÖSS gençliği' isimli oyunlar 15 kişilik amatör tiyatro ekibi tarafından sahnelenirken, oyunları izleyen davetliler ise adeta gülme krizine girdi. Bir saat süren tiyatro etkinliğini Erciş Kaymakamı Ferhat Kurtoğlu, Erciş İlçe Emniyet Müdürü Salih Metin Mete, kurum amirleri ile çok sayıda vatandaş izledi.
 

iha
Yayın Tarihi : 16 Mart 2009 Pazartesi 14:54:11


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?