4
Mayıs
2024
Cumartesi
VAN

'Bir Fincan Kahve' kahvelerde başladı

Van Valiliği ve Kahveciler Odası’nın ortaklaşa hazırladığı ’Bir fincan kahve’ projesi start aldı. Van Valisi M. Niyazi Tanılır, Vali Yardımcısı Mustafa Yavuz, İl Müftüsü Cevdet Çelen, Kahveciler Odası Başkanı Niyazi Budak, Bedensel Engelliler Dernek Başkanı Abidin Kasapoğlu, Sağlık İl Müdürlüğü, Milli Eğitim, Halk Eğitim, Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğü yetkililerinin de katıldığı ’Bir fincan kahve’ projesi Cumhuriyet Caddesi üzerinde bulunan Şehir Parkı’ndaki kahvehanede başladı.

Kahvehanede vatandaşlarla biraraya gelen Vali Tanılır, proje ile ilgili bilgi verdi. Amaçlarının vatandaşlarla biraraya gelerek sorunlarını dinlemek ve çözüm yolları konusunda çalışma yapmak olduğunu belirten Vali Tanılır, vatandaşlarında başlatılan projeye destek vermesini istedi.

Kurum amirlerinin yaptığı hizmetlerin vatandaşlara anlatılarak, onların sorunların mahallinde iletilmesi konusunda projenin önemli olacağını vurgulayan Tanılır, "Vatandaşlarımızdan gelecek teklifleri göz önünde bulundurarak her türlü öneriye de açık olduğumuzu belirtmek istiyorum. Bu projedeki en önemli amaç ise verilen hizmetlerin artmasıdır. Kurumlarımızla ilgili yaşanan sıkıntıları ve talepleri yetkililere iletmesine katkı sağlayacaktır. Onun için sizlerden yapılacak toplantılara katılmalarınızı ve önerilerinizi bekliyoruz" dedi.

Daha sonra konuşan İl Müftüsü Cevdet Çelen de sözlerine Hz. Peygamber’in hadisi şerifi ile başladı. Çelen, "İnsanların en hayırlısı, insanlara faydalı olandır" örneği vererek "Türk halkının köyde, kentte kahve kültürü vardır. En güzel sohbetler, sıcak diyaloglar burada yaşanır. Biz de sayın valimizin talebi doğrultusunda projeyi kahvehanede yapmayı gönülden istedik. Amacımız vatandaşlarımızla biraraya gelmek ve sorunlarını dinlemek. Vatandaşlarımızın istekleri ve talepleri değerlendirilecek. Van’daki tüm kurumlar üzerlerine düşen görevi yerine getirecek. Bir nevi vatandaşlarımızın sıkıntısı olduğu zaman kurumlara rahat bir şekilde ulaşmasını sağlamaktır" diye konuştu.

Konuşmalardan sonra Sağlık İl Müdürlüğü’nde görevli doktor tarafından vatandaşlara aile planlaması ve halk sağlığı konularında bilgi verdi.

Milli Eğitim Müdürlüğü yetkilisi ise kız çocuklarının okuması ve okuma yazma bilmeyenlerin ise açılan kurslara katılmalarını istedi.

Yaklaşık 3 saat süren kahvehanedeki toplantıda görevliler tarafından vatandaşlar tarafından çeşitli bilgilerin içerdiği bildiriler, diş fırçası ve macun dağıttılar.

İHA
Yayın Tarihi : 22 Şubat 2005 Salı 15:24:23


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?