5
Mayıs
2024
Pazar
VAN

Bir günlüğüne polis oldular

Van İl Emniyet Müdürlüğü tarafından hayata geçirilen 'Bir Günlüğüne Polis Olmak İstiyorum'' projesi çerçevesinde değişik liselerde okuyan 14 öğrencisi bir günlüğüne polis oldu.


İl Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele Şubesi'nin gerçekleştirdiği proje kapsamında Ticaret Anadolu Meslek ve Vali Haydarbey liselerinde eğitim gören öğrenciler, polis ekipleriyle sahaya çıkarak uygulama yaptı. Projeye başvuran yaklaşık 200 öğrenci arasından kura ile belirlenen 14 öğrenci, sabah saatlerinden polisler tarafından okullarından alınarak İl Emniyet Müdürlüğü'ne götürüldü. Buradan da polis merkezleri ile trafik ekiplerinin yanında görevlendirilen öğrenciler akşam saatlerine kadar sahaya çıkarak uygulama yaparak bir günlüğüne de olsa istedikleri meslekte çalışmanın mutluluğunu yaşadılar.


Vali Haydarbey Lisesi öğrencilerinden Savaş Bingöl ile Cihan Aydın, gelecekte seçmek istedikleri mesleğin polislik olduğunu ifade ettiler. Yapılan kura çekiminde isimleri çıktığı için çok mutlu olduklarını dile getiren öğrenciler, aynı zamanda çok da heyecanlı olduklarını kaydettiler. Trafik ekibiyle yollarda uygulama da yapan öğrenciler, sürücüleri emniyet kemerini takmaları konusunda uyardılar. Polis telsizi ile anons yaparak araç ve sürücülerin kimlik sorgularını da gerçekleştiren öğrenciler, aracın ön koltuğunda oturtulan yaşı küçük bir çocuğun ise velisini uyarararak arka koltuğa oturtmasını sağladılar.

iha
Yayın Tarihi : 2 Mayıs 2009 Cumartesi 16:08:26


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?