3
Mayıs
2024
Cuma
VAN

Bir tek engelli maaşıyla geçiniyorlar

Van'ın Bostaniçi beldesi Esendere Mahallesi'nde ikamet eden 7 nüfuslu Yakut ailesi, bakıma muhtaç özürlüler için 11 yaşındaki çocuklarına verilen maaş ile geçimini sağlıyor.

Bahçesaray ilçesi Yaşlıkavak köyünden 12 yıl önce Van merkez Bostaniçi beldesine göç eden Yakut ailesinin tek umudu özürlü olan çocukları için verilen maaş oldu.

6 aylık iken geçirdiği menenjit hastalığı nedeniyle sakat kalan 11 yaşındaki Hakim Yakut'un yüzde yüz, özürlü ve çalışamaz raporu almasının ardından Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğü'ne yapılan müracaat ile bakıma muhtaç özürlüler maaşına bağlandı.

Devletin çocuğuna verdiği 435 YTL ile 7 kişilik ailesini geçindirdiğini söyleyen baba Giravi Yakut, sakatlık maaşından olmazsa perişan olacaklarını belirtti. Giravi Yakut, "Oğlum 6 aylık iken menenjit hastalığına yakalanarak sakat oldu. Şuan 11 yaşında, konuşamıyor, yürüyemiyor ve oturamıyor. Yeni doğmuş bebek gibi kucakta taşınıyor, yemeği veriliyor ve altı sürekli olarak bağlanıyor. Annesi bunları yaptığı için bakıma muhtaç özürlü maaşı bağlandı. Bu maaş ile ailemizi geçindiriyoruz. Ben inşaatlarda iş buldukça çalışıyorum ama bu yıl daha bir gün bile çalışamadım. İşsiz olduğum için sakat oğlumun maaşını kullanmak zorundayız. 3 ay önce bu maaş bağlandı. Buna da şükrediyoruz. Eskiden durumumuz daha kötüydü" dedi.

Giravi Yakut, 5 çocuğundan birinin sakat olduğunu ve 2'sinin ise ilköğretim okuluna gittiğini ifade ederek, yetkililer ve hayırseverlerden iş talebinde bulundu. Sakat çocuğunun maaşını harcamanın ağırına gittiğini vurgulayan Yakut, iş bulduğu taktirde oğlunun maaşının tamamını ona harcayacağını dile getirdi.

Anne Fatma Yakut ise yaptığı açıklamada çocuğunun iyileşmesi için birçok hastaneye gittiklerini ancak doktorların ümitsiz olduğunu söylediklerini belirtti.

.
Yayın Tarihi : 19 Haziran 2008 Perşembe 15:52:55


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?