6
Mayıs
2024
Pazertesi
VAN

Birincilik için yarıştılar

24 KASIM ÖĞRETMENLER GÜNÜ SATRANÇ TURNUVASI

Van'ın Muradiye ilçesinde öğretmenlere özel '24 Kasım Öğretmenler Günü Satranç Turnuvası' düzenlendi.

Muradiye Kaymakamlığı, Muradiye Sosyal Aktivite Derneği ve Türkiye Satranç Federasyonu (TSF) Van İl Temsilciliği tarafından düzenlenen ve 24 öğretmenin katıldığı turnuva Cumhuriyet İlköğretim Okulu'nda yapıldı.

Turnuvanın açılışında bur konuşma yapan Muradiye Kaymakamı Metin Esen, satranç turnuvasına katılan öğretmenlerin kazanacakları tecrübeyi okullarda öğrencileriyle paylaşarak satranç kültürünün gelişimine katkıda bulunabileceklerini belirtti. İlerleyen günlerde de ilçe genelinde halka açık bir satranç turnuvası da yapmayı düşündüklerini ifade eden Esen, bu organizasyonda emeği geçenlere teşekkür etti.

Van Satranç İl Temsilcisi Erdal Arslan ise, satrancın çocuklara özgüven, planlı hareket etme, hayal kurma yeteneğini artırma ve sosyalleşmeleri ile ilgili faydaları olduğunu belirterek, bu yönde öğretmenlerin öğrencilerini satranç sporuna yönlendirmelerini rica etti.

Yapılan konuşmaların ardından 'İsviçre Eşlendirme' sistemi ile gerçekleştirilen turnuva 5 tur üzerinden 09.00 - 16.00 saatleri arasında düzenlendi. Açılış hamlesini Muradiye Kaymakamı Metin Esen yaparken, turnuva İl Temsilcisi Erdal Arslan ve il hakemi Lokman Seyidhasanoğlu tarafından yönetildi.

Turnuva bitiminde dereceye giren ilk 3 öğretmene plaket verildi.

24 KASIM ÖĞRETMENLER GÜNÜ SATRANÇ TURNUVASI
24 KASIM ÖĞRETMENLER GÜNÜ SATRANÇ TURNUVASI
İHA
Yayın Tarihi : 28 Kasım 2010 Pazar 12:05:04
Güncelleme :29 Kasım 2010 Pazartesi 19:40:56


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?