6
Mayıs
2024
Pazertesi
VAN

Birleştirilen liselere veli tepkisi

BİRLEŞTİRİLEN LİSELERE VELİLERİN TEPKİSİ

Süphan Mahallesi'nde aynı bahçede eğitim veren Orhan Aksoy Lisesi'nin Zeve Anadolu Lisesi ile birleştirilmesine bir grup öğrenci velisi tepki gösterdi.

İki okulun birleşmesine tepki gösteren bazı öğrenci velilileri, sıkıntılarını dile getirmek üzere Milli Eğitim Müdürü Ali İhsan Sayılır ile görüştü. Basına kapalı geçen görüşmenin adından açıklamalarda bulunan Sayılır, Zeve Anadolu Lisesi velilerinin çocuklarının başka bir çevrede okutulmaları talebinde bulunduklarını belirtti. Sayılır, "Biz de okulumuzun bu sene itibarı ile tamamen Anadolu Lisesi olacağından dolayı önemli bir problem kalmayacağını söyledik. Bununla beraber okulun tamamının başka yere taşıma anlamında çalışmalarımız ve araştırmalarımız sürüyor. Ancak mekanımız yok. Yeni bir bina olmadığı için taşınma imkanımız da olmadı. Okulunun tamamı Anadolu Lisesi olunca problemlerin büyük bir kısmı giderilmiş oldu. Velilerle bunu konuştuk" dedi.

Öğrenci velileri ise, büyük bir sorun yaşadıklarını, çocuklarının geleceğinden endişe ettiklerini ifade ettiler. Veliler, "Bundan dolayı Milli Eğitim Müdürü'nden yardım istedik. Maalesef umduğumuzu bulamadık. Çocuklarımızın eğitim öğretim gördüğü okul binası hemen yanı başında bulunan başka bir okula verdiler. Biz de bundan dolayı çocuklarımızın başka bir okulda eğitim görmesini istiyoruz. Veliler olarak okulun şuan ki bulunduğu çevreden memnun değiliz. Okulun alt yapısı, çevre düzeni yok. Çocuklarımız bu okulda misafir gibi. Ders zili çalar sınıfa gider, ders biter eve gelir. 3 yıldır çocuklarımız burada hiçbir sosyal etkirliklerden faydalanmadılar" dedi.

Öğrenci velileri Milli Eğitim Müdürü Ali İhsan Sayılır ile görüştükten sonra sıkıntılarını valilik makamına anlatacaklarını söyleyerek bölgeden ayrıldılar.

BİRLEŞTİRİLEN LİSELERE VELİLERİN TEPKİSİ
İHA
Yayın Tarihi : 14 Haziran 2010 Pazartesi 15:02:03
Güncelleme :14 Haziran 2010 Pazartesi 19:33:17


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?