5
Mayıs
2024
Pazar
VAN

Bışar Kaya toprağa verildi

Antalya'nın Finike ilçesinde domuz bağı ile bağlanıp üzerine benzin dökülerek diri diri yakılan Bışar Kaya memleketi olan Van'ın Erciş ilçesinde sevenlerinin gözyaşları arasında toprağa verildi.


Antalya'dan özel bir firmaya ait cenaze aracıyla Erciş ilçesine getirilen Bışar Kaya'nın (45), cenazesi Zeylan Caddesi üzerinde bulunan Seyit Muhammet Camisi'ne götürüldü. Burada kılanın cenaze namazının ardından, akrabaları tarafından cenaze aracına konulan Kaya'nın cenazesi Seyit Muhammed Mezarlığı'nda götürülerek gözyaşları arasında toprağa verildi.


Cenazeyi Finike ilçesinde teslim alarak getiren Kaya'nın yeğeni Nihat Kaya, amcasının kesinlikle hiç bir siyasi parti ile ilişkisinin olmadığını söyledi. Amcasının 15 yaşından beri inşaat işleriyle iştigal ettiğini, Ankara'da taşeronluk yaptığını belirten Kaya, son 4 yıldır da Finike ilçesinde inşaat işleri ile uğraştığını kaydetti. Kaya, "Bazı basın organlarında amcamın Demokratik Toplum Partisi'nde (DTP) Erciş İlçesi İl Genel Meclisi adayı olduğu yolunda haberler çıkmıştır.

Amcamın kesinlikle hiç birsiyasi partı ile bağlantısı yoktur. Bunlar tamamen iftira ve yalandır. Amcamı parası için öldürmüşlerdir" dedi.
Bu arada, Bışar Kaya'nın evli ve 6 çocuk sahibi olduğu, geçen yıl ise kendisine Erciş'te iki katlı yeni bir ev yaptığı kaydedildi.

İha
Yayın Tarihi : 3 Mart 2009 Salı 16:09:49


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?