2
Mayıs
2024
Perşembe
VAN

'Bisikletim yollarda' Van'da start aldı

Gençtur, Doğa Gözcüleri Derneği ve Yüzüncü Yıl Üniversitesi (YYÜ) tarafından organize edilen 'Bisikletim Yollarda' kampı Van'da start aldı.


Kamp sporcuları sabah saatlerinde Yüzüncü Yıl Üniversitesi Zeve kampüsünden bisikletleri ile çıkarak Van şehir merkezinde bir tur attı. Cumhuriyet Caddesi üzerindeki turun ardından sporcular Van Müzesi'ni ziyaret ettiler.
Kamptan sorumlu üye Hatice Caner, Kore, İspanya, İsviçre, Hollanda, Kanada, Almanya, Ukrayna olmak üzere 7 ayrı ülkeden gelen sporcu gençlerin YYÜ gençleri ile birlikte etkinliğe katıldığını, amaçlarının Van Gölü'nün ekosisteminin bozulmadan korunması, Van'ın yerel kültürü, tarihi ve diğer doğal kaynaklarına dikkat çekmek olduğunu söyledi. Caner, "15 gün sürecek olan kampta toplam 35 arkadaşımız bisikletleriyle Van Gölü çevresindeki ilçeleri gezerek çevre temizliği yapacak. Bu esnada gezeceğimiz 7 ilçenin belediye ve kaymakamlıkları tarafından konuk edileceğiz. Kampın son gününde ise düzenleyeceğimiz bir toplantı ile deneyimlerimizi kamuoyu ile paylaşacağız" dedi.


Bisikletleriyle yola çıkan sporcuların, Van Evi'ni ve Van Kalesi'ni gezecekleri, ardından da İskele Mahallesi'ndeki feribot iskelesine geçerek programlarına devam edecekleri bildirildi.

iha
Yayın Tarihi : 6 Temmuz 2008 Pazar 18:04:38


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?