3
Mayıs
2024
Cuma
VAN

'Bisikletim Yollarda' kampı sona erdi

Gençtur, Doğa Gözcüleri Derneği ve Yüzüncü Yıl Üniversitesi (YYÜ) tarafından organize edilen 'Bisikletim Yollarda' kampı sona erdi.

Kamp sporcuları, Van Ticaret Borsası (VATBO) toplantı salonunda bir basın açıklaması yaparak gözlem ve deneyimlerini kamuoyu ile paylaştı. Burada bir konuşma yapan Uluslararası Bisiklet Kampı Genel Koordinatörü Hülya Denizalp, bu çalışmayla amaçlarının bisiklete binmeyi teşvik etmek ve Van Gölü'nün eşsiz ekosisteminin bozulmadan korunması, yerel kültürü ve tarihine dikkat çekmek olduğunu söyledi.

Van Gölü'nün çevresindeki 6 ilçeyi bisikletleriyle gezerek çevre temizliği yaptıklarını belirten Denizalp, "Arkadaşlarımız bu süre içerisinde yerel yetkililer görüşüp, daha iyi ve temiz bir çevre için fikir alışverişinde bulundular. Doğal çevrenin yanı sıra tarihi ve kültürel yapıyı da öğrenmek için müzeler, baston yapım atölyeleri, Ahlat'taki Selçuklu mezarlığı ve daha sayamadığım bir çok yeri ziyaret etti. Müthiş bir ilgi ile karşılandık. Katkısı olan herkese teşekkür ediyoruz" dedi.

İspanya, İsviçre, Hollanda, Kanada, Almanya, Ukrayna olmak üzere 7 ayrı ülkeden gelen sporcu gençlerin YYÜ gençleri ile birlikte katıldığı son etkinlik, izlenen slayt film ve çekilen halayların ardından son buldu.

iha
Yayın Tarihi : 19 Temmuz 2008 Cumartesi 16:33:54


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?