3
Mayıs
2024
Cuma
VAN

'Bisikletim Yollarda' kampı start alıyor

Gençtur, Doğa Gözcüleri Derneği ve Yüzüncü Yıl Üniversitesi (YYÜ) tarafından organize edilen 'Bisikletim Yollarda' kampı yarın Van'dan start alıyor.

Kore, İspanya, İsviçre, Hollanda, Kanada, Almanya, Ukrayna olmak üzere 7 ayrı ülkeden gelen gençlerin YYÜ gençleri ile birlikte katılacağı kampta, Van Gölü'nün ekosisteminin bozulmadan korunmasına, yerel kültürüne, tarihine ve diğer doğal kaynaklarına dikkat çekmenin amaçlandığı bildirildi.

15 gün sürecek olan kampta, toplam 35 gencin bisikletleriyle Van Gölü çevresindeki ilçeleri gezerek çevre temizliği yapacakları belirtildi. Van Gölü sahillerinde bulunan 7 ilçeyi dolaşacak olan gençlerin, belediye ve kaymakamlıklar tarafından konuk edileceği ve kampın son gününde ise Van'da düzenleyecekleri halka açık bir toplantı ile deneyimlerini paylaşacakları öğrenildi.

Yarın sabah Yüzüncü Yıl Üniversitesi'nden bisikletleri ile Van şehir merkezine gelerek bir tur atacak olan sporcuların, öğleden sonra İskele Mahallesi'ndeki feribot iskelesine geçerek programlarını sürdürecekleri bildirildi

İHA
Yayın Tarihi : 5 Temmuz 2008 Cumartesi 15:27:27


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?