2
Mayıs
2024
Perşembe
VAN

'Bitkisel ve Hayvansal Üretim' çalıştayı

Van Yüzüncü Yıl Üniversitesi (YYÜ) tarafından düzenlenen 'Van İl Bitkisel ve Hayvansal Üretim' çalıştayı başladı. 

Van Zootekni Derneği'nin katkılarıyla Prof. Dr. Cengiz Andiç Kültür Merkezi'nde düzenlenen çalıştaya, YYÜ Rektörü Prof. Dr. Hasan Ceylan, rektör yardımcıları Prof. Dr. Duran Bolat, Prof. Dr. Hayrettin Okut, Prof. Dr. Hülya Özdemir ile Tarım İl Müdürü Murat Akbay, Van Ticaret Borsası (VATBO) Genel Sekreteri Ali Kasapoğlu ile çok sayıda öğretim üyesi ve üretici katıldı. 

Çalıştayın açılış konuşmasını yapan Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Duran Bolat, daha önce üniversitenin halktan kopuk olduğu söylemlerinin Prof. Dr. Hasan Ceylan'ın rektör oluşu ile birlikte artık geride kaldığını ve üniversitede yeni bir dönemin başladığını kaydetti. Bazı sivil toplum örgütlerinin de davet ettikleri çalıştayın çalışmalarına temmuz ayından başladıklarını kaydeden Prof. Dr. Bolat, Van ilinin bitkisel ve hayvansal üretiminin ele alınacağı ve sorunların tartışılacağı çalıştaya ilk kez öğretim üye ve görevlilerinin yerine üretimin içinde olan ve ekmeğini bu işten kazanın kişilerin konuşmacı olarak davet ettiklerini söyledi. 

Daha sonra bir konuşma yapan YYÜ Rektörü Prof. Dr. Hasan Ceylan ise Van'ın sorunlarını yerel yönetimlerle birlikte ele alacak ve organizeli bir şekilde bunlara öncülük yapacak 12 ayrı çalışma grubu oluşturduklarını kaydetti. Bu grupların çalışmalarını arzuladıkları şekilde yürüttüğünü ifade eden Prof. Dr. Ceylan, "Bu gruplarda tek isteğimiz yaptıkları çalışmaların kağıt üzerinde kalmamasıdır. Alınan kararlardan bölge şartlarına uygun olanını bir an önce hayata geçirmeleridir. Şimdiye kadar bölgede atadan kalma yöntemlerle yapılan koyunculuk ve buğday yetiştiriciliği yerine acaba ne yapabiliriz veya onların yerine ne koyabiliriz onu tartışmalıyız" şeklinde konuştu. 

Yapılan açılış konuşmaların ardında VATBO Genel Sekreteri Ali Kasapoğlu, katılımcılara ticaret borsaların varlık nedenleri, kuruluş amaçları ile VATBO'nun bölgenin tarım ve hayvancılığı konusunda tespit ettiği sorunları ile öneriler hakkında bilgi verdi. 

Akşam saatlerine kadar devam edeceği belirtilen çalıştayda, üreticilerin bölgenin bitkisel ve hayvansal üretim sorunları konularında görüşlerini açıklayıp çeşitli önerilerde bulunacakları belirtildi.

iha
Yayın Tarihi : 3 Aralık 2008 Çarşamba 19:39:14


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?