2
Mayıs
2024
Perşembe
VAN

Böbreğinden 'kalp' çıktı

Van Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nde ameliyat edilen 16 yaşındaki bir gencin böbreğinden çıkan kırmızı renkli kalp şeklindeki taş doktorları şaşırttı.

Şiddetli sancı şikayetleri nedeniyle Şırnak'tan Van'a gelerek tedavi olmak üzere Van Eğitim ve Araştırma Hastanesine müracaat eden 16 yaşındaki Yaşar Özek'in yapılan tetkikleri sonrasında böbreğinde taş olduğu tespit edildi.

Yeşil Kart güvencesi bulunan genci ameliyata alan Van Eğitim ve Araştırma Hastanesi uzman doktorlarından Op. Dr. Mehmet Ertekin, Özdek'in böbreğinden şimdiye kadar pek görülmemiş şekil ve renkte taş çıkarıldı.

Yaşar Özdek'in ameliyatı gerçekleştiren Op. Dr. Mehmet Ertekin, iklim şartları ve beslenme alışkanlıklardan dolayı böbrek taşı hastalığının bölgede sıkça görüldüğünü, yapılan ameliyatlarda bu tür hastaların böbreğinden birden çok, irili ufaklı farklı şekillerde taş çıkabildiğini belirtti.

Dr. Ertekin "Hastanemize müracaat eden hastamızın sancılarına neden olan böbreğindeki taş tespit edildi.

32 yıllık hekimlik mesleğimde ilk defa bu hastamızda kırmızı ve kalp şekildeki bir taşa rastladım. Kalp şeklindeki, kırmızı renkteki taş hasta, hasta yakınları, servis hastaları ve personellerimizin tarafından ilgi ve şaşkınlıkla karşılandı. Kalp şekli olarak çizilen şekle benzeyen, kırmızı renkteki taş görenler tarafından 'Kalbi böbreğinde' çıktı', 'Sevgisi böbreğinde taşa dönüşmüş'' şeklinde değerlendirilirken, bu durum yeniden sağlığına kavuşmanın heyecanını yaşayan hastanın psikolojisini pozitif etkilemiştir" dedi.

iha
Yayın Tarihi : 23 Temmuz 2008 Çarşamba 16:20:40
Güncelleme :23 Temmuz 2008 Çarşamba 16:29:01


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?