5
Mayıs
2024
Pazar
VAN

Böbrek değil sanki taş ocağı

Van'da ameliyat edilen bir vatandaşın böbreğinden irili ufaklı 60 adet taş parçası çıkarıldı.


Böbrek ağrısı şikayeti ile Van Özel Güven Hastanesi'ne başvuran Kutbettin Akkuş isimli vatandaşın yapılan ameliyat sonrası çıkarınlar taşlar görenleri hayrete düşürdü. Dün Üroloji Uzmanı Opr. Dr. Ramazan Altıntaş, tarafından yaklaşık 4 saat süren kapalı böbrek taşı ameliyatı (perkütan nefrolitotomi) sonucu irili ufaklı 60 adet taş parçası çıkarıldı.


Ameliyatın oldukça başarılı geçtiğini anlatan Opr. Dr. Altıntaş, ancak taşları çıkarmaktan dolayı yorulduğunu ifade etti. Bu tür olayların nadiren yaşandığını dile getiren Opr. Dr. Altıntaş, "Gerçekten Batı bölgelerinde böyle bir durumla karşılaşmak pek fazla olmaz. Ama bizim bölgede hem hastaların zamanında tedavi yollarına başvurmaması hem de bölge suyunun kireç oranın fazla olmasından dolayı nadiren de olsa zaman zaman böyle vakalarla karşılaşıyoruz" dedi.


Tek bir böbreğinden 60 adet taş çıkartılan Kutbettin Akkuş isimli hasta ise bir kaç yıldan beri zaman zaman böbrek ağırısı çektiğini, ancak ameliyat yerine ilaç tedavisine başvurduğunu dile getirdi. Akkuş, ağrılarının son zamanlarda artması üzerine gelip ameliyat olduğunu dile getirdi.
 

İha
Yayın Tarihi : 20 Mayıs 2009 Çarşamba 14:20:02


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?