6
Mayıs
2024
Pazertesi
VAN

Boks takımından büyük başarı

VAN BOKS TAKIMI'NDAN BÜYÜK BAŞARI

Van Valiliği Boks Takımı, Gürcistan'ın başkenti Tiflis'te düzenlenen Boks Dostluk Turnuvası'nda şampiyon oldu.

Gürcistan'ın başkenti Tiflis'te düzenlenen Gürcistan-Türkiye dostluk turnuvasına iki ülkeden minikler, yıldızlar ve gençler kategorisinde toplam 68 sporcu katıldı.

Gürcistan'da ringe çıkan Vanlı sporcular, rakiplerine karşı büyük üstünlük sağladı. Ringe 45 kilodan çıkan Tugay Öner, 48 kilodan İbrahim Avcı, 51 kilodan Ümit Zengin, 56 kiloda Bulu Haykır, 60 kiloda Remzi Uyar, 91 kilo Zafer Elasan müsabakanın şampiyon oldular. 48 kiloda Yunus Duman ikinci, 54 kiloda Osman Özdemir ise üçüncü oldu. Minik yıldız ve gençler kategorilerinin değişik kilolardan yapılan 13 final karşılaşmasında 6'sını kazanan Van ekibi, 8 takım arasında birinci olurken, diğer 8 kilolardaki birincilikleri ise Gürcistan'ın 3 şehirden gelen takımlar paylaştılar. Turnuvada Van gurup birincisi olurken Gürcistan ikinci, Trabzon ve Rize boks takımları da üçüncülüğü paylaştılar.

Turnuvanın sporcular açısından çok iyi geçtiğine değinen Antrenör Ayhan Öz, Gürcistan'da düzenlenen turnuvaya Van ve Trabzon ilinden 68 sporcuyla katıldıklarını belirterek, bu tür turnuvaların düzenlenmesinin iki ülkenin sporcuları açısından önem taşıdığını kaydetti. Öz, ''Bu tür müsabakalar her iki ülke sporcularına büyük katkı sağlamıştır. Sporcuların kendilerine güveni artmıştır. Ayrıca bizim açımızdan çok iyi bir turnuva oldu. Çünkü önümüzde aralık ayında Mersin'de yapılacak olan bir Türkiye Şampiyonası var. Buraya sporcularımız bu başarının vermiş olduğu güvenle, ilimizi en iyi şekilde temsil edecektir'' dedi.

Van turizmde olduğu gibi boksta da adını tüm dünyaya duyurmaya çalıştıklarını söyleyen Öz, ''Biz Van Boks Takımı olarak ilimizi gittiğimiz her yerde en iyi şekilde tanıtmaya çalışıyoruz. Turizmde Van dünyaya adını nasıl duyurmaya çalışıyorsa bizde boks takımı olarak adımızı tüm dünyaya duyurmaya çalışıyoruz. Bizim bu tür turnuvalara katılmamızı sağlayan, özellikle boks dalında başarılı olan bir ülkede turnuvaya katılımımızı sağlayan Van Valisi Münir Karaloğlu'na da teşekkür ediyorum'' dedi. Turnuvaya katılan sporculara madalya sertifikanın yanı sıra çeşitli hediyeler verildi.

VAN BOKS TAKIMI'NDAN BÜYÜK BAŞARI
İHA
Yayın Tarihi : 22 Kasım 2010 Pazartesi 17:27:00
Güncelleme :22 Kasım 2010 Pazartesi 17:50:28


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?