2
Mayıs
2024
Perşembe
VAN

Bölgesel şartlara uygun destek talebi

Van Ziraat Odası Başkanı (VZO) Lütfü Özgökçe, 2008 yılının kuraklık nedeniyle çiftçiler açısında çok olumsuz geçtiğini ifade ederek, bölgesel desteklerin sunulması ve köy şartlarının iyileştirilmesi halinde tarımdaki sıkıntıların çözümleneceğini söyledi.

VZO Başkanı Lütfü Özgökçe, İHA muhabirine yaptığı açıklamada, köylerde tarımın giderek bitme noktasına geldiğini belirtti. Kuraklığın bu yıl kendini iyice hissettirdiğini ifade eden Özgökçe, bundan dolayı üretiminde sağlıklı yapılamadığını kaydetti.

Her yıl olduğu gibi sıkıntıların bu yıl da sürdüğünü anlatan Özgökçe, "Bölgemizde çiftçiler fiyatları düşük ve pazarlaması olmayan ürünler üretiyor. Birçok ürünün pazarı olmadığı gibi tarım ürünlerini işleme malzemesi de yoktur. Tüm bu sıkıntıların tek bir çözüm yol vardır. O da her zaman dile getirdiğimiz bölgesel desteklerin sunulmasıdır. Bu olmadığı sürece bu sıkıntılar hep sürecek ve çiftçilik diye bir şey kalmayacaktır. Tüm bu mevcut sıkıntılar yaşanırken, kuraklığında kendini iyice hissettirmesi çiftçileri büyük oranda etkilemektedir. Yeteri miktarda kar yağışının olmaması nedeniyle İlimizde yüzde 70 oranında ürün kaybı vardır" dedi.

.
Yayın Tarihi : 4 Temmuz 2008 Cuma 16:14:00


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?