5
Mayıs
2024
Pazar
VAN

Bölükbaşı görevinden alındı

Türkiye Futbol Federasyonu (TFF) 2. Lig Yükselme Grubu'nda mücadele eden Belediye Vanspor Teknik Direktörü Murat Bölükbaşı görevinden alındı.


Son haftalarda alınan mağlubiyetlerden dolayı Teknik Direktörü Murat Bölükbaşı'nın görevine son verildi. Ligin favori takımları arasında gösterilen ve aldığı sonuçlarla yarışta kopma noktasına gelen Belediye Vanspor'da yönetim radikal kararlar alarak Murat Bölükbaşı ile yollarını ayırdı. Yeni teknik direktör arayışlarına giren yönetim, yeni isimler hakkında her hangi bir açıklama yapmazken, göreve getirilecek olan teknik direktörün önümüzdeki günlerde belirleneceği açıklandı.
Öte yandan görevinin son bulması ile ilgili İHA muhabirine açıklamalarda bulunan Murat Bölükbaşı, prosedüre göre hareket edeceklerini ifade ederek Vanspor'un halen bu ligde en iyi takım olduğunu kaydetti. Geçtiğimiz hafta sonu deplasmanda karşılaştığı Tokatspor maçıyla da ilgili değerlendirmelerde bulunan Bölükbaşı, maçın hakeminin karşılaşmayı katlettiğini dile getirdi. İlk yarının 25 dakikası boyunca baskılı bir oyun sergilediklerini ifade eden Bölükbaşı, bu baskı soncunda erken gol bulduklarını kaydetti. Filenin yırtık olmasından dolayı attıkları golün orta hakem tarafından kabul edildiğini, fakat yan hakemin ise baskı altında kalmasından dolayı golün iptal edildiğini anlatan Bölükbaşı, "Tokatspor'un attığı birinci golde ise bariz ofsayt vardı. Ama hakem bu kararlarıyla oyuncularımızın moral ve motivasyonunu sıfıra indirdi. Fakat tüm bunlara rağmen baskımız devam etti. Tokat'a oranla üstün bir futbol sergiledik. Hatta bu baskımızda bir de gol bulduk. Oyunun sonlarına doğru kazandığımız penaltıdan yararlanamadık. 6 pas içerisinde net 3 gol pozisyonunu harcadık. Fakat oynanan futbol Vanspor ve geleceği adına son derece önemlidir. Sergilenen futbol karşısında skor kimseyi yanıltmasın ama herkes skora bakıyor" dedi.


Murat Bölükbaşı, yan hakemleri baskı altında tutarak, profesyonelliğe leke süren Tokatspor futbolcuları ve taraftarlarını kınadığını sözlereni ekledi.

iha
Yayın Tarihi : 3 Mart 2009 Salı 18:34:42


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?