5
Mayıs
2024
Pazar
VAN

Bölüm başkanından heykel sergisi

HEYKEL SANATÇISI SEZER CİHANER KESER İLK KİŞİSEL SERGİSİ VAN'DA AÇTI

Yüzüncü Yıl Üniversitesi (YYÜ) Güzel Sanatlar Fakültesi Öğretim Üyesi ve Heykel Bölüm Başkanı Yrd. Doç. Dr. Sezer Cihaner Keser, 'Herkes Kendi Göğüne Bakar' isimli ilk kişisel heykel sergisini Van'da açtı.

Van Ticaret ve Sanayi Odası (VATSO) Sanat ve Sergi Merkezi'nde açılan serginin açılışına Vali Münir Karaloğlu, YYÜ Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Hülya Özdemir, İl Milli Eğitim Müdürü Ali İhsan Sayılır, akademisyenler ile çok sayıda davetli katıldı. Sergide, sanatçının 1999 ile 2009 yılları arasında yaptığı çalışmalardan seçilen 18 eser yer aldı.

Sergi ile ilgili İHA muhabirine açıklamalarda bulunan Yrd. Doç. Dr. Sezer Cihaner Keser, heykel yapmanın çok zor ve meşakkatli bir iş olduğunu söyledi. Keser, figüratif ağırlıklı heykellerinde taş ahşap ve döküm teknikleri kullandığını belirterek, "Burada sergilenen 18 eser benim 10 yıllık heykel serüvenimden seçmeler. Van'da sergilenmek üzere seçtiğim heykellerimde; kendimde, çevremde, Van'da, Türkiye'de hatta dünyada hissettiğim sıkışmışlık duygusunu yansıtmaya çalıştım" dedi.

Yrd. Doç. Dr. Keser, sergiyi gezenlerden herkesin kendinden bir parça bulacağını kaydederek, "Eğer, neden serginin adının 'Herkes Kendi Göğüne Bakar' diye sorulursa şöyle açıklarım: İnsanlar sıkıştıkları noktada kendi göğünde yaşam alanlarını ve özgürlüklerini arar. Bende kendimden hareketle gökyüzünün tüm insanlarda hissettirdiği o derinliğe bir gönderme yapmak istedim" şeklinde konuştu

Yrd. Doç. Dr. Sezer Cihaner Keser, 28 Aralık 2009 tarihine kadar açık olacak sergiye bütün sanatseverleri beklediğini de söyledi.

SEZER CİHANER KESER KİMDİR?

1976 yılında Ankara'da doğdu. 1999 yılında Hacettepe Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi Heykel Bölümünden mezun oldu. 2000 yılında Yüzüncü Yıl Üniversitesi (YYÜ) Güzel Sanatlar Fakültesi Heykel Bölümü'nde Araştırma Görevlisi olarak göreve başladı. 2002 yılında Hacettepe Üniversitesi Sosyal Bilimler Enstitüsü Heykel Ana sanat dalında yüksek lisans programını tamamladı. 2002 - 2004 Berlin Humboldt Üniversitesi, Winckelmann Enstitüsü Kültür ve Sanat Bilimi Bölümü Değişim Programı öğrenciliği yaptı. 2003 yılında İsmail - Çoban Stiftung İ.G. Zur Förderung jungen Künstler Vakfı "Atelierhaus" yaz okuluna gitti ve aynı yıl Almanya'daki Kent Heykelciliği alanında araştırmalarda bulundu. 2009 yılında Ankara Üniversitesi, Eğitim Bilimleri Enstitüsü, Eğitimin Kültürel Temelleri Anabilim Dalı, Güzel Sanatlar Eğitiminde Doktorasını aldı. Halen Yüzüncü Yıl Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi, Heykel Anasanat Dalı'nda Öğretim Üyesi olarak görev yapmaktadır.

HEYKEL SANATÇISI SEZER CİHANER KESER İLK KİŞİSEL SERGİSİ VAN'DA AÇTI
HEYKEL SANATÇISI SEZER CİHANER KESER İLK KİŞİSEL SERGİSİ VAN'DA AÇTI
İHA
Yayın Tarihi : 19 Aralık 2009 Cumartesi 13:03:05
Güncelleme :19 Aralık 2009 Cumartesi 13:26:34


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?