5
Mayıs
2024
Pazar
VAN

Bostaniçi "iki dilli yaşama" geçti

BOSTANİÇİ BELEDİYESİ DE

Van'ın Bostaniçi Belde Belediyesi, her alanda "İki Dilli Yaşamın Hayata Geçirilmesi" projesine destek vererek tüm birimlerin isimlerini Türkçe ve Kürtçe olarak değiştirdi.

Türkçe ve Kürtçe olarak iki dilli yapılan tabelaların ilkini Belediye Başkanı Nezahat Ergüneş ve Belediye Meclis Üyeleri birlikte astı. Başkan Ergüneş başkanlık makamında belediye meclis üyeleri ile birlikte üzerinde "Başkan- Şaredar" olan tabelayı astı.Belediye birimlerinde yapılan tabela değişikliklerine ilişkin açıklamada bulunan Ergüneş, amaçlarının bu ülkeyi bölüp parçalamak olmadığını, aksine farklılıkların da bu ülkenin zenginlikleri olduğunu göstererek yaşamın her alanında farklılıkları

kullanarak Türkiye'yi daha da zenginleştirmek olduğunu belirtti. Ergüneş," Birçok belediyemizde iki dilli yaşam başlatıldı. Yaklaşık bir haftadır hem belde personeli ile hem belediye personelimizle aldığımız toplantılarda ve birçok çalışmamızda iki dilli yaşamı başlattık. Biz inanıyoruz ki başlatılan bu çalışma ile birlikte tüm alanlarda kendi dilimiz ve kültürümüz yaşam bulacaktır. Partimiz ve DTK'nın başlatmış olduğu bu çalışmanın hükümetin de destek vermesini bekliyoruz. Bu konuda hükümetten bir destek

ve pratik sergilemesini istiyoruz. Tüm alanlarda özellikle halkımızdan bu konuda çok destek alıyoruz. Yapılan bu çalışma ile birlikte umudumuz var ve bu umutların başlatmış olduğumuz çalışma ile birlikte yeşereceğine inanıyoruz." diye konuştu.

Yapılan açıklamadan sonra görevliler tarafından belediye içerisinde bulunan tüm birimlere Türkçe ve Kürtçe'nin yazıldığı iki dilli tabelalar asıldı.

BOSTANİÇİ BELEDİYESİ DE
BOSTANİÇİ BELEDİYESİ DE
İHA
Yayın Tarihi : 6 Ocak 2011 Perşembe 14:19:03
Güncelleme :6 Ocak 2011 Perşembe 14:32:18


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?