5
Mayıs
2024
Pazar
VAN

Bostaniçi yeni okula kavuştu

Van'ın Bostaniçi beldesinde bulunan ve yapımı tamamlanan 16 derslikli ilköğretim okulu binası eğitime açıldı.

Konuyla ilgili olarak bir açıklama yapan İl Milli Eğitim Müdürü Yahya Yıldız, yapılan okula ünlü edebiyat profesörü Birol Emil'in ismi verildiğini belirtti. Bostaniçi'nin aşırı göç alan bir belde olduğunu dile getiren Yıldız, bu nedenle daha önce açılan okulların yetersiz kaldığını söyledi.

Yeni açılan Birol Emil İlköğretim Okulu'nun beldedeki öğrenci yükünü büyük ölçüde hafifleteceğini anlatan Yıldız, "Yeni açılan okulumuza şu an da 400'e yakın öğrenci kayıt oldu. Öte yandan TOKİ konutlarının bulunduğu yerde inşaatı devam eden 40 derslikli ilköğretim okulunun da eğitime açılmasıyla birlikte civardaki eğitim sorunu büyük ölçüde ortadan kalkacaktır" dedi.

2003 yılından itibaren Van'da yoğun bir eğitim seferberliği yaşandığını vurgulayan Milli Eğitim Müdürü Yahya Yıldız, bu süre içerisinde kente 19 anaokulu 335 ilköğretim okulu, 37 lise, 6 yatılı ilköğretim bölge okulu (YİBO), 9 öğretmenevi, 7 spor salonu yapıldığını söyledi. Yıldız yapılan derslik sayısının toplamda 2 bin 375'i bulduğunu, bu rakamın da geçmişte yapılan derslik sayısının yüzde 65'ine tekabül ettiğini belirtti.

iha
Yayın Tarihi : 23 Şubat 2009 Pazartesi 12:43:05


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?