5
Mayıs
2024
Pazar
VAN

Bostaniçi'ne TOKİ müjdesi

Van'ın Bostaniçi Belde Belediye Başkanı Gülcihan Şimşek, Toplu Konut İdaresi Başkanlığı (TOKİ) tarafından beldelerine yaptırılacak konutlar için resmi işlemlerin tamamlandığını, ihalenin 3 Mart 2009 tarihinde yapılacağını söyledi.

Gülcihan Şimşek makamında düzenlediği toplantıda basın mensuplarına konu ile ilgili bilgiler verdi. Belediyeleri gözetiminde TOKİ tarafından inşa edilen 176 konutun başlanması için işlemlerinin tamamlandığını ifade eden Şimşek, 2007 yılında başvurmuş oldukları konut projesinin hayata geçtiğini belirtti. Gündoğdu Mahallesi'nde 176 konutun 3 Mart 2009 tarihinde ihalesinin yapılacağını anlatan Şimşek, "Umut ediyorum ki konut için başvuru yapan üyelerimize iyi bir kazanç getirir. Çünkü belediyelerin görevi ulaşım, toplu, konut yol su elektrik gibi sorunlara çözüm getirmektir. Beldede yaşanan sorunlara çözümü için ilgili kurumlara başvuru noktasında çok zorluklar çektik. Bu kadar zorlu bir çalışma sonucu mutlu sona vardık. Konutların temel atma töreninin mart ayının sonlarına doğru atılacağını belirtmek istiyorum. Bizim yaptıracağımız konutlar 120 metrekare olarak 3 artı 1 ve 84 metrekare olarak 2 artı 1 olmak üzere iki gruptur. Tabii ki biz böylesi konutların sosyal yaşam noktasında daha düzenli bir yaşamı getireceğini düşünüyoruz. Bizim mantığımız özünden uzaklaştırarak konutlaşmaya götürmek değil. İçinde okulu, sağlık ocağı, sosyal tesisleri olan bir planlama var. İlk başta 176 konut yapılacak. Alan büyük olduğu için bunları ilerleyen yıllarda etap etap olarak gerçekleştireceğiz. Orada rahatlıkla 2 binin üzerinde konut yapılabilir. Konut sahibi üyelerimize şimdiden evlerinin hayırlı olmasını diliyorum" dedi.

İha
Yayın Tarihi : 7 Ocak 2009 Çarşamba 16:40:51


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
sindoma IP: 88.232.243.xxx Tarih : 9.01.2009 11:56:36

hayırlı olsun şimdiden tabiki belediyemiz açısından çok önemmli en azından beldemiz mükemel bir görünüme sahıp olacak şimdiden kalacak olanlara hayırlı olsun inşaallah daha çok şeylere imzalar atn beldemiz