2
Mayıs
2024
Perşembe
VAN

Böyle cinayet görülmedi

Van’ın Özalp ilçesinde kafasına tek kurşun sıkılarak öldürülen 7 çocuk babası şahsın kesilen kulak deliğine bir not kağıdı iliştirildi.

Sabah saat 07.00 sıralarına köyünden ilçe merkezindeki iş yerine gitmekte olan bir vatandaş, Gürpınar ilçesinin Elaçmaz köyü ile Özalp’ın Bağrıaçık köyü arasındaki yolun 3. kilometresinde bir erkek cesedi görünce jandarmayı aradı. İhbar üzerine olay yerine giden jandarma ekipleri, yaptıkları incelemede şahsın sağ kulağının kesilerek 10 metre ileriye atıldığını ve kafasına tek kurşun sıkılarak öldürüldüğünü belirledi. Jandarma, ayrıca kesilen kulak deliğine yerleştirilmiş bir not kağıdı buldu.

Üzerinden herhangi bir kimlik çıkmayan şahsın kulağına yerleştirilen notta ne yazıldığı öğrenilemezken, cenazeyi alması için olay yerine Özalp Belediyesi’nden cenaze aracı çağrıldı. Cenaze aracının gelmesinin ardından şoför Muharrem Şahin, yerde yatan kişiyi görünce tanıdığını belirterek, yakından bakmak istedi.

Cenazeyi almak için gelen şoför Şahin, yakından baktığı ölen kişinin teyzesinin oğlu olduğunu görünce kısa süreli şok geçirdi. Öldürülen şahsın Saray ilçesinin Baltepe köyünde oturan Ali İhsan Zengin (50) olduğu belirlendi. 7 çocuk babası Zengin’in cenazesi, otopsi yapılmak üzere Özalp Devlet Hastanesi’ne götürüldü.

Bu arada olayı duyarak bölgeye gelen Zengin’in akrabaları, cenaze aracını durdurarak cenazeye baktılar. Cenazeyi görünce sinir krizi geçiren Zengin’in oğulları, kameralara bağırarak, “Bizim düşmanımız çoktu. Bizi çekemeyenler vardı. Bizi tehdit ediyorlardı. Babama diyorlardı ‘Sen karakola gidiyorsun ihbarcısın.’ Babamızı hainlikle öldürdüler” diye feryat ettiler.

Cenaze, Özalp Devlet Hastanesi’nde yapılan ön otopsinin ardından genel otopsi için Van’a gönderildi.

iha
Yayın Tarihi : 28 Haziran 2012 Perşembe 15:17:55
Güncelleme :28 Haziran 2012 Perşembe 15:21:33


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?