5
Mayıs
2024
Pazar
VAN

Böyle olur Vanlı'nın düğünü

Van'ın önde gelen ailelerinden Öner ve Irtak ailesi arasında düzenlenen düğün töreninde geline yaklaşık 14 kilo altın takılırken, damada da yaklaşık 450 bin TL para takıldı.

Van'ın önde gelen ailelerinden Öner ailesi ile Irtak ailesi görkemli bir düğüne ev sahipliği yaptı. Öner ailesinin 22 yaşındaki kızı Leyla Öner ile Irtak ailesinin oğlu Yavuz Irtak hayatlarını birleştirdi. Hafıziye Mahallesi'nde Irtak ailesinin evinde düzenlenen düğün törenine Van ve çevre illerin yanı sıra İran ve Irak'tan da davetliler katıldı. Binlerce kişinin katıldığı düğün töreninde davetliler müzik eşliğinde halay çekerek gönüllerince eğlendi.

Gelinin baba evinden getirilmesinin ardından 2 büyükbaş, 25 küçükbaş hayvanın kesilmesi ve 500 kilo pirinç kullanılarak yapılan pilav ile kavurma davetlilere ikram edildi. Yemeğin ardından para ve takı merasimi başladı. Binlerce liranın havada uçuştuğu merasimde damada yaklaşık 450 bin TL para takıldı. Düğüne katılan bayan davetliler de adeta geline altın takma yarışına girdi. Davetliler, geline yaklaşık 14 kilo altın taktı. Gelinin altınları taşımakta zorlanmasından dolayı altınlar kese içinde damat evine götürüldü.

Oldukça renkli görüntülerin yaşandığı 3 gün 3 gecelik düğün, gece yapılan havai fişek gösterilerinin ardından sona erdi.

Düğün yemeği için 2 büyükbaş 25 küçükbaş hayvan kesilirken, 500 kilogram pirinç, 1 ton sebze ve 300 kilogram yoğurt kullanıldığı belirtildi.

AHT
Yayın Tarihi : 5 Temmuz 2011 Salı 16:56:02
Güncelleme :5 Temmuz 2011 Salı 16:57:21


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?