3
Mayıs
2024
Cuma
VAN

Bu kadınlar niye eylem yapıyor?

Van'da, sokaklarına kanalizasyon hattı döşenmemesini protesto eden bir grup kadın iki gündür iş makinelerinin çalışmasına izin vermezken, Van Belediye Başkanı Burhan Yenigün vatandaşın kışkırtıldığını, şebekelerin kolektör çalışmasının ardından döşeneceğini söyledi.

Emin Paşa Mahallesi Mehmetbey ve Efe Sokak'ta ikamet eden kadınların protestosu, kanalizasyon çalışmalarını durdurdu.

Sokaklarına kanalizasyon hattı bağlanmadığını öne sürerek iki gündür iş makinelerinin çalışmasına izin vermeyen yaklaşık 100 kişilik grup, tepkilerini bugünkü protesto eylemleri ile sürdürdü. Kadınlar, Van Belediyesi'ne tepki göstererek kanalizasyon şebekesi sokaklarına döşeninceye kadar eylemlerini sürdüreceklerini belirtti. Bazı kadınlar ise kolektörlerin bağlandığı çukura inerek
tepkilerini dile getirdi.

Mahalle sakinlerinden Nurettin Alitaş, aylardır kanalizasyon çalışmaları yüzünden susuzluk çektiklerini ifade ederek, "Biz mahallemize kanalizasyon geleceği için aylardır susuzluğa, pisliğe katlandık. Kanalizasyon çalışmaları bizim sokağa değil de Eski Fidanlık Sokak tarafına doğru gidince sabrımız tükendi. Görevliler proje doğrultusunda çalıştıklarını söyledi. Biz de buna tepki göstererek burada toplandık. Sokağımıza kanalizasyon bağlanıncaya kadar çalışmalara izin vermeyeceğiz" dedi.

Belediye Başkanı Burhan Yenigün ise vatandaşların yanlış bilgilendirilerek kışkırtıldığını belirtti. Bölgedeki kolektör çalışması tamamlandıktan sonra şebekelerin döşeneceğini anlatan Yenigün "Vatandaş kışkırtılıp, 'Hatlar askeri bölgeye çekiliyor' deniyor. Halbuki askeri yetkililer hattı geçirmek için bize özel izin verdi. Bu izin olmasaydı çalışmayı yapamazdık. Süphan Mahallesi'ne giden kolektör hattını yapıyoruz. Bu bittikten sonra ayrıca şebekeler döşenecektir. Biz bütün Van halkına hizmet ediyoruz, ayrımcılık yapmayız. Bir mahalle ve sokağa hizmet götürmememiz söz konusu olur mu? Ancak bunları anlatmamıza rağmen mahalle halkı bilinçli olarak kışkırtılıyor" diye konuştu.

...
Yayın Tarihi : 27 Mayıs 2008 Salı 17:39:59


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?