5
Mayıs
2024
Pazar
VAN

Bu minikler sessizliğe mahkum olmasın

Van'ın Çatak ilçesinde, doğuştan sağır dilsiz olan ve duyup konuşabilmeleri için işitme cihazı kullanması gereken küçük ikiz kız kardeşler kendilerine uzanacak yardım elini bekliyor.

İlçeye bağlı Yukarı Narlıca köyünde yaşayan Kaplan ailesinin 9 yaşındaki ikiz kızları Esma ve Esra, işitme cihazları bulunmadığı için duyup konuşamıyor. İşitme engeli ile doğan çocukların konuşup duyabilmelerinin mümkün olduğunu belirten Van İşitme Engelliler ve Aileleri Derneği yöneticileri, Esma ve Esra'nın ilköğretime devam ettiklerini, ailelerinin maddi gücü olmadığı için çocuklarına cihaz alamadıklarını belirterek,

"Dernek olarak Van halkının bu minik kardeşlere sahip çıkacağından eminiz. Konuşma ve duyma potansiyeline sahip bu çocukların işaret diline mahkum edilmemesi gerekiyor. Aile, çocuklarının erken yaşlarda fark ettikleri işitme engelinin tedavisi ve rehabilitesi için hiçbir bilgisi yok. İşitme engelli Esma ve Esra halen özel eğitime devam ediyorlar. Fakat Esma ve Esra'nın işitme cihazları olmadığı için okuldaki akademik başarıları oldukça düşük. Esma ve Esra kardeşlerin çok acil işitme cihazlarına ihtiyaçları olduğu için duyarlı insanların bu güzel çocuklara sahip çıkması gerekiyor. Destek olmak isteyenlerin derneğimizin 0432 2142111 nolu telefonu ve vied-vied@hotmail.com internet sitesi üzerinden bizimle irtibat kurabilirler.

iha
Yayın Tarihi : 20 Haziran 2009 Cumartesi 14:21:40


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?