5
Mayıs
2024
Pazar
VAN

Bu projeler işsizlere umut oldu

Van Vali Yardımcısı Halil Berk, Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı (SYDV) Müdürlüğü'ne bağlı Proje İzleme ve Değerlendirme Birimi'nden aldıkları kredi ile 'Kaşe yapım ve kartuş dolum' işini yapacak olan Hıdır ve Sıtkı Ertaş isimli girişimcilere ait işyerini hizmete açtı.


İş hayatına atılmak istediği halde yeterli sermayesi olmayan vatandaşların desteklenmesi amacıyla kurulan Proje İzleme ve Değerlendirme Birimi umut olmaya devam ediyor. Bu kapsamda işini kurmak isteyen ancak sermayesi olmadığı için işyeri açamayan Hıdır ve Sıtkı Ertaş isimli kardeşler SYDV Müdürlüğü'ne verdikleri proje ile işyeri sahibi oldular.

2 yıl ödemesiz, 4 yıl geri ödemeli faizsiz 10 bin TL kredi alan Ertaş kardeşlerin Cumhuriyet Caddesi'nde işyeri düzenlenen bir törenle hizmete sokuldu. İşyerinin açılış kurdelesi Vali Yardımcısı Halil Berk ve işletme sahibi Sıtkı Ertaş tarafından kesildi. Açılış sonrası işyerini gezen ve işletme sahibi Hıdır ve Sıtkı Ertaş kardeşlerden bilgi alan Vali Yardımcısı Berk, bu tip projeleri önemsediklerini belirtti.

Van'ın en önemli sorunun işsizlik olduğuna vurgu yapan Berk, işyeri açmak isteyen ancak sermayesi olmayan vatandaşlar için SYDV Müdürlüğü Proje İzleme ve Değerlendirme Birimi'ne müracaat etmeleri önerisinde bulundu.


İşletme sahibi Ertaş kardeşler ise işyeri açma konusunda kendilerine destek olan Vali Yardımcısı Halil Berk ve SYDV Müdürlüğü Proje İzleme ve Değerlendirme Birimi'nde çalışan personele teşekkür etti. Açılan işyerinde bilgisayar ortamında kaşe yapımı ve kartuş dolum işlemleri yapıldığı bildirildi.
İşyeri açılış törenine Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı (SYDV) Müdürü Senar Sarıtaş ve Proje İzleme ve Değerlendirme Birim Sorumlusu Fazıl Kıyat'ta hazır bulundu.

İha
Yayın Tarihi : 9 Temmuz 2009 Perşembe 19:41:55


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?