5
Mayıs
2024
Pazar
VAN

Bülent Erdinç'e yeni görev

BÜLENT ERDİNÇ, DEMOKRAT PARTİ GENEL BAŞKAN YARDIMCISI OLDU

Van'ın Erciş ilçesinde yıllardır siyasetin içinde bulunan eski belediye başkanlarından Bülent Erdinç'in, Demokrat Parti'nin (DP) Yerel Yönetim İşlerinden Sorumlu Genel Başkan Yardımcılığı görevine getirilmesi memleketi Erciş'te sevinçle karşılandı.

Erciş'te yıllarca siyasette önemli görevlerde bulunan ve Erciş Belediye Başkanlığı görevini de bir dönem yapan Bülent Erdinç, Demokrat Parti'nin Yerel Yönetim İşlerinden Sorumlu Genel Başkan Yardımcılığı görevine getirildi.

1961 yılında Van'ın Erciş ilçesinde dünyaya gelen DP Genel Başkan Yardımcısı Bülent Erdinç; ilk, orta ve lise tahsilini Erciş'te, yüksek öğrenimini ise Anadolu Üniversitesi İşletme Fakültesi'nde tamamladı. Vatani görevini ifa etmesinin ardından memleketi Erciş'e dönen Erdinç, ticaret hayatına atıldı. 1983 yılında fiilen siyasete başlayan Erdinç, 1986 yılında DYP Erciş İlçe Başkanı oldu. 10 yıl bu görevi yaptıktan sonra, 2004 mahalli seçimlerinde Erciş Belediye Başkanlığı görevine seçilen Erdinç, bu süreçte başta ABD olmak üzere birçok ülkede, Dünya Jeotermal Enerji Derneği'nin yıllık seminerlerine katıldı.

Erdinç, belediye başkanlığı sürecinden sonra inşaat ve taahhüt işleri konusunda kendi şirketinde yönetim kurulu başkanlığı da yaptı. 2007 Genel Seçimleri sonrasında DP Van İl Başkanlığı görevine de getirilen Erdinç, 16 Mayıs 2009 tarihinde yapılan DP olağanüstü kongresinde partinin genel idare kurulu üyeliğine seçildi. Evli ve iki çocuk sahibi olan Erdinç, son yapılan DP Genel Kurul Kongresi'nin ardından partinin Yerel Yönetim İşlerinden Sorumlu Genel Başkan Yardımcılığı görevine getirildi.

İHA
Yayın Tarihi : 25 Ocak 2011 Salı 09:57:04
Güncelleme :25 Ocak 2011 Salı 18:31:14


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?