2
Mayıs
2024
Perşembe
VAN

Burhan Yenigün'ün gözleri doldu

Adalet ve Kalkınma Partisi'nden (AK Parti) tekrar Van Belediye Başkanlığı aday adayı olan Belediye Başkanı Burhan Yenigün, seyyar satıcıların gösterdiği sevgi gösterisi karşısında gözleri doldu. 

Van Belediye Başkanı Burhan Yenigün, aralarında belediye meclis üyeleri, çok sayıda mahalle muhtarı ve seyyar satıcılarında bulunduğu yaklaşık 300 kişilik bir grup ile Maraşal Fevzi Çakmak Caddesi üzerinde bulunan AK Parti Van İl Başkanlığı'na gelerek belediye başkan aday adaylığı başvurusunda bulundu.
 
İl Başka Vesim Yaviç ile birlikte bir basın toplantısı düzenleyen Başkan Yenigün, 24 Mart 2004 yerel seçimleri öncesinde seçilmeleri halinde 'Yapacağız' dedikleri şeylerin bugün bitirdiklerini belirtti. Ancak işlerinin bitmediğini yapılması gereken çok işleri daha olduğunu ve bunun için tekrar göreve talip olduğunu ifade eden Yenigün, "Biz iktidara gelmeden önce adeta Van'da kangren haline dönüşen bir seyyar satıcı sorunu vardı. Bu arkadaşlarımızı bir tarafta polis diğer taraftan zabıta kovalıyordu. Ancak bunlar bu günün Van'ın birer esnafı durumuna gelmiştir" dedi. 

Başkanın bu sözleri üzerine salonda bulunan seyyar satıcılar, ayağa kalkarak uzun süre alkışlamaları üzerine bir anda duygulanan Başkan Yenigün'ün gözleri doldu, konuşmakta güçlük çekti. Duygulanan Başkan Yenigün, konuşmasına bir süre ara verdikten sonra tekrar devam etti. Salonda bulunan kalabalığın sık sık alkışları yüzünden konuşmalarına ara vermek zorunda kalan Başkan Yenigün, aday adaylık başvuru belgelerini İl Başkanı Yaviç'e teslim etti. 

Yaviç'in de kısa bir konuşma yaptığı toplantının ardından Yenigün, belediye meclis üyeleri ile hatıra fotoğrafı çektirip tebrikleri kabul etti.

iha
Yayın Tarihi : 24 Aralık 2008 Çarşamba 21:15:02
Güncelleme :24 Aralık 2008 Çarşamba 23:54:38


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
nazmi bayram IP: 88.253.33.xxx Tarih : 26.12.2008 01:12:42

bu işler birkaç seyyar satıcıya yer vererek omuyor vandaki alt yapının yarısı duruyoır tamamlanmamş halde van gölü her gecen gün kirleniyor halkı duygusallıkla kandırmayalım lütfen bırakın genclerin önünü acalım bu işi saltanat haline getirmeyelim ....