3
Mayıs
2024
Cuma
VAN

Burundan nefes alan daha sağlıklı

Özel Divan Hayat Hastanesi Kulak Burun Boğaz Uzmanı Op. Dr. Ali Şekeralmaz, burnundan rahat nefes alan insanların daha sağlıklı olduğunu belirterek, burun tıkanıklıklarının alt solunum yolu enfeksiyonlarına neden olduğunu söyledi.

Burun sağlığının önemsenmesi gerektiğini belirten Op. Dr. Ali Şekeralmaz, özellikle uzun yıllar alerjisi olan hastalarda burun içi etler oluştuğunu ve bunun ameliyatla alındığını ifade etti. Erken tedavinin burun etlerinin sorunlu hale gelmesini önlediğini dile getiren Şekeralmaz, bu etlerin beraberinde birçok hastalığı getirdiğini söyledi. Op. Dr. Ali Şekeralmaz, "Burun içinde oluşan etler sinizüt, horlama, ağzı açık uyuma ve nefes alamama gibi sorunları beraberinde getirir. Burundan rahat nefes alma çok önemlidir. Burnundan rahat nefes alanların daha sağlıklı olduğu kanıtlanmıştır. Çünkü burun nefes alırken üç ayrı görevi aynı anda yapar. Havayı temizler, nemlendirir ve ısıtır. Burnu tıkalı olan insanlar nefes alma görevini ağızları ile yaparlar. Ağızdan nefes alınmasına bağlı olarak alt solunum enfeksiyonlarında artış görülür" dedi.

Op. Dr. Ali Şekeralmaz, vatandaşların burun sağlığı konusunda biraz daha duyarlı olmaları gerektiğini ve rahat nefes alamadıkları durumlarda mutlaka uzman kontrolünden geçmeleri konusunda öneride bulundu.

.
Yayın Tarihi : 28 Mayıs 2008 Çarşamba 09:52:49


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?