4
Mayıs
2024
Cumartesi
VAN

Büyükanıt: Terörle mücadele sürecek

Kara Kuvvetleri Komutanı Orgeneral Yaşar Büyükanıt, Türkiye’de terör olaylarının devam ettiği sürece kanuni çerçeveler içinde mücadelenin de süreceğini hatırlatarak, "Bizim bütün arzumuz en kısa zamanda Türkiye’nin bu terör belasından, kurtulmasıdır. Çünkü bu terör hem toplumsal huzuru, hem ekonomiyi, hem de eğitimi olumsuz yönde etkiliyor" dedi.

Bölgedeki birlikleri denetlemek amacıyla özel bir askeri uçakla Van’a gelen Kara Kuvvetleri Komutanı Orgeneral Yaşar Büyükanıt, beraberindeki 2. Ordu Komutanı Orgeneral Şükrü Sarıışık, Jandarma Asayiş Kolordu Komutanı Korgeneral Selahattin Uğurlu ve Genelkurmay Planlama Harekat Daire Başkanı Tuğgeneral Erkan Bektaş’la Van Valisi M. Miyazi Tanılır’ı makamında ziyaret etti.

Van Valisi Niyazi Tanılır, İl Emniyet Müdürü Tacettin Kurt tarafından karşılanan Orgeneral Büyükanıt ve beraberindeki komutanlar, polis merasim mangasını selamladıktan sonra valilik makamına geçti. Burada yaklaşık 45 dakika Tanılır’la baş başa görüşen Büyükanıt, çıkışta gazetecilerin bölgeye yaptığı gezi ve incelemelerle ilgili sorularını cevaplandırdı. Büyükanıt, "Bölgedeki birliklerimizi denetlemek için geldik. Van’dan başlayarak böylece birliklerimizi geziyoruz. Ben ziyaret ettiğim yerlerde mutlaka sayın valilerimizi ziyaret ediyorum. Kendilerinden çok değerli bilgiler alıyorum. Bugün sayın valimizi ziyaret ettim. Biraz sonrada birliklerimize doğru hareket edeceğiz" dedi.

Terörle mücadelenin devam ettiğini hatırlatan Orgeneral Büyükanıt, bu konudaki kararlılıkların bozulmadan devam edeceğini ve kanuni çerçeveler içinde kendilerine verilen görevi yerine getireceklerini söyledi.

Terörle mücadelede ciddi olduklarının altını çizen Büyükanıt, "Bizim bütün arzumuz en kısa zamanda Türkiye’nin bu terör belasından, kurtulmasıdır. Çünkü bu terör, hem toplumsal huzuru hem ekonomiyi, hemde eğitimi olumsuz yönde etkiliyor. Olay sadece bir asayiş sorunu değil, aynı zamanda diğer boyutları da var. Tabi onlar bizim görev alanlarımızın dışında. Biz olayın sadece güvenlik boyutu ile ilgileniyoruz. Ümit ederim ki en kısa zamanda bu terör belasından Türkiye kurtularak huzura ve istikrara kavuşur. Ekonomik ve sosyal gelişmesini sağlar" diye konuştu.

Bir gazetecinin son günlerde terör örgütü tarafından Türk Silahlı Kuvvetleri mensuplarına yönelik saldırıların devam ettiğini, bölgeye askeri yığınaklar yapılarak operasyonlar sürdüğü şeklindeki sorusuna Orgeneral Yaşar Büyükanıt şu cevabı verdi: "Terörle mücadelemiz devam ediyor. Terörle mücadele devam ettiği sürece terörist olduğu sürece bu tür şeylerde olacaktır. Ama biz kararlığımızı hiçbir zaman bozmayacağız. Bütün gücümüzle bize verilen görevi kanuni çerçeveler içinde yerine getirmeye çalışacağız. Şunu açıkça ifade edebilirim son derece ciddi ve kararlıyız. Bu kararlığımızda devam edecektir."

"UMARIM FENER KAZANIR"

Bir gazetecinin, "Siz Fenerbahçelisiniz. Yarın Fenerbahçe-Galatasaray Türkiye Kupası finali var maçla ilgili düşünceleriniz ve skor tahmininde bulunabilir misiniz?" yönündeki sorusuna Orgeneral Büyükanıt, "Ben Fenerbahçeliyim umarım Fenerbahçe kazanır. Skor tahmininde bulunamam" dedi.

Orgeneral Büyükanıt, son günlerde sahalarda yaşanan tribün terörüne de değinerek, "Şunu ifade etmek isterim, tabi ki kazanmak güzel bir şey. Ama her şeyden önce spor sahalarında şiddeti küfrü kaldırmamız lazım. Spor, spor olmaktan çıktı. İşte görüyorsunuz son zamanlardaki olayları. Bu şahsen beni spordan soğutmaya başladı. Onu açıkça ifade edeyim. İnşallah huzur içinde sahalarda spor seyrederiz, kavga seyretmeyiz" diye konuştu.

Valilikten ayrılan Kara Kuvvetleri Komutanı Orgeneral Yaşar Büyükanıt ve beraberindeki komutanlar, birlikte Jandarma Asayiş Kolordu Komutanlığı’na gittiler. Orgeneral Büyükanıt’ın, Van’daki askeri birlikleri denetlemesinin ardından komutanlarla birlikte askeri helikopterle önce Hakkari daha sonra Şırnak’taki birlikleri ziyaret edeceği bildirildi.

İHA
Yayın Tarihi : 10 Mayıs 2005 Salı 14:29:11
Güncelleme :16 Mayıs 2005 Pazartesi 16:53:55


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?