1
Mayıs
2024
Çarşamba
VAN

Çadır kentler boşalıyor

Van'da meydana gelen iki depremin ardından kurulan çadır kentlerde yaşayan depremzedeler, bulundukları alanları yavaş yavaş boşaltarak konteynır kentlere yerleşmeye başladı.

23 Ekim ve 9 Kasım 2011 tarihinde meydana gelen iki ayrı depremin ardından evleri yıkılan, hasar gören ve sarsıntılardan dolayı evlerine giremeyen vatandaşlar, Van Valiliği tarafından şehrin değişik bölgelerine kurulan çadır kentlere yerleştirilmişti.

Meydana gelen yangınlar ve ağır kış mevsimi nedeniyle yavaş yavaş çadır kentler boşaltılırken, depremzedeler de şehrin değişik bölgelerine kurulan konteynır kentlere yerleştirilmeye başlandı. Bu durum, evleri hasar görmemesine rağmen korkudan evlerine giremeyerek çadır kentlerde yaşayanları tedirgin ediyor. Çadır kentlerin boşalması üzerine verilen hizmetlerin de kesilmesiyle mağdur olduklarını ifade eden Nurettin Sarı, 2 aya yakındır buradaki yazlık çadırlarda barındıklarını söyledi.

Sadece bir elektrik sobasıyla ısındıklarını ifade eden Sarı, ''Bundan dolayı bütün çocuklarımız hasta oldu. Daha önce buraya yemek veriyorlardı, o da kesildi. Bizim burada barınmamızın amacı sadece yemek değil, başımızı sokacak bir yer arıyoruz. Evlerimiz var çok şükür, ama inşaat halindedir. Deprem olunca geri kalan kısmını bitiremedik ve çadırlara girdik. Devletimiz gelip bu çocukların halini görsün" dedi.

Çadırların kaldırıldığını da söyleyen Sarı, ''Bu çadır kentte yaşayan ve evleri yıkık olanlar konteynır verildiği için buradan gittiler. Az hasarlı olanlar ise çadırlarını alıp evlerinin bahçesine gitti. Kirada kalanlar ise gidecek durumları olmadığı için burada kaldı" şeklinde konuştu.

iha
Yayın Tarihi : 1 Şubat 2012 Çarşamba 12:10:00
Güncelleme :1 Şubat 2012 Çarşamba 14:09:16


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?