5
Mayıs
2024
Pazar
VAN

Çadır kentte bebek sevinci

Van'da meydana gelen 7,2 büyüklüğündeki depremin ardından Erciş dışına kurulan sahra hastanesinde bebek sevinci yaşanıyor. Hastanede 5,6'lık depremden bu yana toplam 11 bebek dünyaya geldi.

Depremden en çok etkilen Erciş ilçesinde Sağlık Bakanlığı tarafından kurulan sahra hastanesinde, 5,6 büyüklüğündeki depremden sonra toplam 11 bebek dünyaya geldi. Bugün 4 bebeğin dünyaya geldiği hastanede yeni doğan bir bebeğe deprem sırasında enkaz altında hayatını kaybeden Cemile ebenin ismi verildi. Bebeği seven sağlık çalışanları, arkadaşlarının ismini anarken gözyaşlarına hakim olmadı. Bazı anneler ise bebeklerini 11.11.2011 tarihinde dünyaya getirmenin sevincini yaşadı.

Bugün öğle saatlerinde çadırda doğum sancıları başladıktan sonra kaldırıldığı sahra hastanesinde bir kız çocuğu dünya getiren 5 çocuk annesi Süreyya Güllü, 6'ncı bebeği Cemile'yi aşı için Patnos ilçesine götüreceğini belirterek, "Sancılarımın başlaması ile beni buraya getirdiler. Burada kolay bir doğum yaptım. Bugün çocuğumu ilk aşı için Ağrı'nın Patnos ilçesine götüreceğiz. Aşısını yaptırdıktan sonra Erciş'e bağlı olan Ziyaret köyümdeki çadırıma geri döneceğim" diye konuştu.

Yeni dünyaya gelen kız çocuğuna depremde hayatını kaybeden arkadaşının isminin konulmasını isteyen ebe Hatice Aycanavcı, "Annenin ve ailenin izni olursa bu bebeğe depremde çok sevdiğimiz ve hastanemiz tarafından hatırlanmayan arkadaşımızın ismini koymak istiyorum. Bebeğin ismi Cemile olursa çok sevinirim. 4 yıldır Erciş'te görev yapıyorum. Eşim Ercişli, ben Yozgatlıyım. Deprem sırasındada buradaydım, çok acı kayıplarımız oldu. Hastanemizden, öğretmenlerimizden, Erciş halkından kaybımız oldu. Doğumu ben yaptırdım, çok rahat bir doğum oldu. Annemizde uyumluydu. Burada bir problem yaşanmıyor zaten. Doğurabilecek olanlara burada doğum yaptırıyoruz, durumu müsait değilse çevre il ve ilçelere sevk ediyoruz" ifadelerini kullandı.

Türk Kızılayı Erciş Yenişehir Çadır Kenti Gönüllü Koordinatörü Vildan Erözmen de yeni doğum yapan anne ve bebeklerini ziyaret edip her birine "sevgi bohçası" ile yaklaşık 1 ay boyunca yetecek çocuk bezi ve mama bıraktıklarını anlatarak, "Bohçada yeni doğum yapan anne ile bebeğinin acil ihtiyacı olan malzemeler bulunuyor" dedi.

iha
Yayın Tarihi : 11 Kasım 2011 Cuma 17:40:21
Güncelleme :11 Kasım 2011 Cuma 17:44:07


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?