5
Mayıs
2024
Pazar
VAN

Çadırda yaşam mücadelesi

Van'da, evleri olmadığı için bir çadırda yaşam mücadelesi veren 7 nüfuslu Kılıç ailesi kendilerine uzanacak yardım elini bekliyor.


İstasyon Mahallesi'nde boş bir arazi içerisinde komşularının yardımıyla kurulan çadırda kalan Kılıç ailesinin dramı görenlerin yüreğini burkuyor. Daha önceleri diş teknisyeni olduğunu belirten baba Orhan Kılıç, bir evinin, arazisinin ve arabasının olduğunu söyledi. Fakat 2 yıl önce amcasının oğlu ile yaşadığı bir tartışma sonucu silahla vurulduğunu kaydeden Kılıç, o günden sonra hayatının karardığını anlattı. Amca oğlunun kendisine 3 kurşun sıktığını ve bu olaydan sonra 8 ameliyat geçirdiğini belirten Kılıç, fakat bir türlü sağlığına kavuşamadığını söyledi. Tüm mal varlığını sağlığı için harcamasına rağmen bir sonuç alamadığını dile getiren Kılıç "O olaydan sonra epilepsi ve böbrek yetmezliği hastalığına yakalandım. Şu an haftada 4 gün diyalize gidiyorum. Elbiselerimi bile yalnız başıma giyemiyorum. Çalışıp çocuklarıma bakacak gücüm yok. İki aylık kirayı vermedim diye ev sahibi beni dışarı attı. Bu nedenle iki oğlumu da okuması için Mersin'e dedelerinin yanına gönderdim. Şuan üç kızım ve eşimle birlikte çadırda yaşıyoruz. Buradan yetkililere sesleniyorum ne olur bize yardım edin. En azından çocuklarımın geleceği için bir ev verin" dedi.


Anne Kader Kılıç ise, komşularının yardımlarıyla ayakta durduklarını belirterek, eşinin hastaneye gitmek için verecek yol parasının dahi olmadığını söyledi. Yardım için tüm kamu kurum ve kuruluşlarına başvurmalarına rağmen hiçbir sonuç alamadıkların belirten anne Kılıç, yalnızca Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı (SYDV) tarafından kendilerine kış aylarında kömür yardımı yapıldığını anlattı.

iha
Yayın Tarihi : 12 Haziran 2009 Cuma 15:38:15


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?