2
Mayıs
2024
Perşembe
VAN

Çakacak'tan duble yol teşekkürü

Van Valisi Özdemir Çakacak, yaklaşık 3 aydır sürdürülen genişletme çalışmaları tamamlanan ve trafiğe açılan Kurubaş Geçidi'ndeki duble yolu denetleyerek, işi zamanında bitiren yüklenici firma yetkililerine teşekkür etti. 

Van Valisi Özdemir Çakacak, yapımı tamamlanarak ulaşıma açılan 18 bin 400 metrelik duble yolu Vali Yardımcısı Ali İpek, Gürpınar Kaymakamı Üzeyir Aziz Özeren, Edremit Kaymakamı Mehmet Nuri Başaran, İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Adnan Yaviç ve Karayolları 11. Bölge Müdürü Metin Görmen ile birlikte gezerek çalışmaları yerinde gördü. 

Gürpınar yol ayrımına geldiğinde aracından inen Vali Çakacak, Gürpınar Belediye Başkanı Fuat Atan ve yüklenici firma yetkilisi Kadir Yaşar tarafından karşılandı. Kurban kesen firma yetkilileri, yapılan çalışmalar hakkında Vali Çakacak'a bilgi verdiler. Başkale istikametine doğru 2 kilometre ve Gürpınar ilçe merkezine kadar olan kısmının da yapılacağını belirten Çakacak, çalışmaların devam etmesini istedi. Vali Çakacak, hedeflenen şekilde yolun bitirilerek trafiğe açıldığını, bunun içinde yüklenici firma yetkilisine teşekkür etti. 

Yol çalışması boyunca yaşanan yoğun trafiğe rağmen her hangi bir kazanın yaşanmamasının sevindirici olduğunu dile getiren Belediye Başkanı Fuat Atan, "Yol çalışmaları başlamadan önce beni en çok endişelendiren konu ilçe geçişinde kaza olur diye korkuyordum. İlçe içerisinde çok ciddi manada bir trafik akışı vardı. Ama Allah'a şükür herhangi bir kaza yaşanmadı. Bizi de en çok sevindiren durum bu oldu. Kazanın yaşanmamasında gerek çalışan arkadaşlarımız gerek sürücüler, gerek trafik görevlileri ve diğer çalışanlar gerekli hassasiyetleri gösterdiler. Allah'a çok şükür kimsenin burnu kanamadan atlatmış olduk. Ben şahsınızda çalışmalarından dolayı tüm emeği geçenlere teşekkür ediyorum" dedi. 

Daha sonra beraberindekilerle birlikte gelecek yıl yapımına başlanacak olan Van-Başkale karayolunun 15. kilometresine kadar olan bölümde incelemelerde bulunan Vali Çakacak, Gürpınar ilçe merkezinin Edremit bölümüne de baktıktan sonra Gevaş ilçesine geçti. İlçe merkezinin girişinde Gevaş Kaymakamı Tahsin Aksu ve Belediye Başkanı Nazmi Sezer tarafından karşılanan Vali Çakacak, Gevaş-Balaban mevkiindeki duble yol çalışmalarının yapımını üstlenen yüklenici firma yetkilerinden bilgi aldı. Çakacak daha sonra aracına binerek, çalışmaların devam ettiği yaklaşık 20 kilometrelik bölümü denetledi.

iha
Yayın Tarihi : 23 Eylül 2008 Salı 17:43:13


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?