5
Mayıs
2024
Pazar
VAN

Çaldıran'da Şehitler ve Gaziler derneği

Van'ın Çaldıran ilçesinde şehit ve gazi aileleri birleşerek kurduğu Şehitler ve Gaziler Derneği binası düzenlenen törenle açıldı.
Açış törenine, İlçe Kaymakamı Armağan Önal adına katılan Kıbrıs gazisi Fahrettin Varçin, Garnizon Komutanı Yüzbaşı Ünal Çaycı ve Dernek Başkanı Abdurrahman Çınarağaç birlikte açılış kurdelesini kestiler. Daha sonra dernek binasında misafirlere hitaben bir konuşma yapan Kore gazilerinden Abdulhakim Çınarağaçın oğlu Abdurrahman Çınarağaç, bugün, vatanın ve milletin bütünlüğü, yüce Türk ulusunun bağımsızlığı uğruna hayatlarını feda ederek şahadet mertebesine ulaşan aziz şehitleri rahmetle andıklarını
söyledi.

Gazilere de minnet borçlu olduklarını belirten Çınarağaç "Garnizon komutanımız Yüzbaşı Ünal Çaycı'nın, Şehitler ve Gaziler Haftası'nda bizleri ziyaretinde ilçede böyle bir derneğin olmadığını ve ihtiyaç olduğunu söyleyerek gerekli maddi ve manevi desteği sağlayacağını söyledi. Biz de dernek kurma çalışmalarımıza başladık ve kısa sürede kurduk . İlçemizde 30'a yakın gazi ve şehit ailesi bulunmaktadır.

Amacımız bu ailelerimizi bir çatı altında toplamak ve her anlamda bu ailelere yardımcı olmak olmaktır. Van'ın hiçbir ilçesinde şehitler ve gazilerin bir derneği bulunmamaktadır. Böyle bir ilke imza atmanın mutluluğunu yaşamaktayız" dedi.


Belediye binasının bir bölümünde derneğin açılış törenine İlçe Kaymakamı Armağan Önal, Garnizon Komutanı P.Kd.Yb.Ünal Çaycı, Belediye Başkanı Ferman Yıldırım, İlçe Müftüsü İhsan Açık, daire amirleri,şehit ve gaziler, köy muhtarları ve esnaflar katıldı. Açılış sonrasında, törene katılanlar, gaziler ve şehit aileleri ile birlikte hatıra fotoğrafı çektiler.

İha
Yayın Tarihi : 27 Haziran 2009 Cumartesi 15:48:10


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?