3
Mayıs
2024
Cuma
VAN

Çalıntı araç polisi alarma geçirdi

Van'da çalışır durumda iken çalınan ve daha sonra aynı noktaya tekrar bırakılan otomobil, polis ekiplerini alarma geçirdi.

Edinilen bilgiye göre olay Mithatbey Mahallesi Gündüz Sokak'ta meydana geldi. M.A. isimli bir kişi 65 HC 190 plakalı otomobilini çalışır durumda yol kenarına bırakarak bir iş yerine girdi.

Kısa sürede otomobilini bıraktığı yere gelen M.A. aracını park ettiği yerde görmeyince durumu polise bildirdi. Ekipler, kent merkezinde giriş ve çıkışları kontrol altına alarak otomobili aramaya başladılar. Çalışmalar sürdüğü esnada olayın ardından yaklaşık 10 dakika sonra kimliği belirsiz bir kişi tarafından çalınan otomobil, tekrar çalındığı yere çalışır vaziyette bırakılarak kayıplara karıştı. Çevredeki iş yeri sahipleri otomobilin geri getirildiğini ve içerisinden bir kişinin hızla kaçtığını söylemeleri üzerine polis olası bir duruma karşı çevre emniyetini alarak sokağı araç ve yaya trafiğine kapatarak bomba imha uzmanlarına haber verdiler. Bomba imha uzmanları otomobilin yanına gelerek Şaina isimli bomba dedektör köpeği ile arama yaptı.

Olumsuz bir duruma rastlanılmaması üzerine bölgeye Olay Yeri İnceleme ve Kimlik tespit Şube Müdürlüğü ekipleri çağrıldı. Ekipler otomobilde yaptıkları incelemenin ardından sahibine teslim ederken, firari şahsın bulunması yönünde çalışmaların başlatıldığı belirtildi.

İHA
Yayın Tarihi : 21 Şubat 2008 Perşembe 16:05:24


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?