6
Mayıs
2024
Pazertesi
VAN

Çalışkan Ailesi çadırdan kurtuldu

ÇALIŞKAN AİLESİ ÇADIRDAN KURTULDU

Van'ın Şabaniye Mahallesi'nde yaşayan ve ev sahipleri tarafından dışarı atıldıktan sonra 2 ay boyunca çadırda kalan 9 nüfuslu Çalışkan ailesi, artık valilik tarafından kirası ödenen evde oturmaya başladı.

Şabaniye Mezarlığı yakınındaki boş bir araziye komşularından emanet aldıkları çadırı yine komşularının yardımı ile kuran aile, her türlü olumsuz hava şartlarına rağmen güçlük içinde yaşadı. Mahalle muhtarının durumu Van Valiliği'ne bildirmesi üzerine Çalışkan ailesi, 2 gün önce aynı mahalledeki Şehitlik 2. Sokak'ta bulunan kiralık bir eve yerleştirildi.

Yaşadıkları durumu anlatan anne Meryem Çalışkan, 7 çocuğu olduğu için kimsenin kendilerine kiralık ev vermediğini söyledi. En son yaşadıkları evi, yıkılacağı için terk etmek zorunda kaldıklarını ifade eden Çalışkan "Ev sahibi bizi dışarı attıktan sonra çadırda yaşamaya başladık. Çok aramamıza rağmen kiralık ev bulamadık. Akrabalarımız bile bize yardım etmedi. Yağmur yağdığı zaman çadırdaki eşyalarımız ıslanmasın diye hepsini bir köşeye toplayıp, üzerine battaniye ve halıları örtüp ıslanmalarını engelliyorduk. Çocuklarım yağmur yağdığında çok korkuyordu. Tanımadığımız insanlar bize gıda yardımında bulundu. Kocam Ulu Camii'nde temizlik yaparak geçimimizi sağlıyor, 5 çocuğum okul okuyor. Karne aldılar, ama karneleri iyi değildi. Zaten iyi olmasını da beklemiyordum. Çünkü ders çalışamıyordular, yağmur yağdığında bütün kitaplar ıslandı. Bu durumda zaten ders çalışamazlardı. Geçen gün Van Valiliği'nden gelenler 'Ya bir eve geçersiniz ya da çocuklarınızı alacağız, çocuklar burada yaşayamazlar' dediler. Ben ölürüm de çocuklarımı yuvaya vermem. Perşembe günü bu eve geldik. Muhtar valinin bize bu evi tuttuğunu ve kira, elektrik ve su parasını onun karşılayacağını söyledi. Şimdi bu evdeyiz ama geçici bir süreliğine. İnşallah gene aynı duruma düşmeyiz" dedi

ÇALIŞKAN AİLESİ ÇADIRDAN KURTULDU
ÇALIŞKAN AİLESİ ÇADIRDAN KURTULDU
ÇALIŞKAN AİLESİ ÇADIRDAN KURTULDU
ÇALIŞKAN AİLESİ ÇADIRDAN KURTULDU
ÇALIŞKAN AİLESİ ÇADIRDAN KURTULDU
İHA
Yayın Tarihi : 26 Haziran 2010 Cumartesi 15:52:00
Güncelleme :26 Haziran 2010 Cumartesi 16:23:16


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?